Bedrijvigheid Roodeschool moet wijken voor woningbouw

Het college van Eemsmond stelt gemeenteraad voor om de machinefabriek aan de Van Speystraat in Roodeschool aan te kopen, de gebouwen te slopen en een groot deel van de kosten van de bodemsanering op zich te nemen. 

Het vrijkomende terrein wil de gemeente een drietal woningen laten bouwen. Wethouder Sienot: ‘Wij vinden dat in een woonwijk geen machinefabriek hoort,” Een en ander past volgende de wethouder binnen het Woon- en leefbaarheidsplan 2017-2018.  Voor de bekostiging wil de gemeente, naast een eigen bijdrage,  subsidie van de provincie Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen.

Eerder besloot de gemeente al dat landbouwmechanisatiebedrijf Oosterhof uit de kern van Roodeschool moest verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *