Kleine zeehavens ontvangen grote zeilschepen

Liefhebbers van Tall Ships, de grote, vaak oude, zeilschepen kunnen hun hart ophalen. De kleine zeehavens heten ze de komende jaren van harte welkom/

Allereerst zijn er dit jaar van 3 t/m 6 augustus The Tall Ships Races te Harlingen.  Behalve een indrukwekkend schouwspel voor het publiek, is dit een evenement met een missie: De persoonlijke ontwikkeling en opleiding van jongeren door het bieden van unieke zeiltrainingen, ongeacht nationaliteit, cultuur, religie, geslacht of sociale achtergrond. De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten.

Twee jaar later, van 12 t/m 16 augustus 2020 vindt  het vijfjaarlijkse Sail Amsterdam plaats. Volgens de organisatie is Sail Amsterdam het grootste nautische evenement van de wereld.

kleine zeehavens
Tenslotte werd vandaag duidelijk dat in 2022 voor de zevende keer Delfsail in de Eemshaven van de nieuwe gemeente Het Hogeland en in Delfzijlplaats vindt. De organisatie wil voor het eerst in ruim dertig jaar ook weer gastheer zijn voor de internationale Tall Ships Race.  Als wedstrijdhaven is Delfzijl verzekerd van de komst van tientallen klassieke ‘tall ships’ die meedoen aan de zeilrace om de Noordzee. Voor het laatst lukte het in 1991 om het deelnemersveld met ‘s werelds grootste zeilschepen binnen te halen. Voor alle andere edities moest de stichting die zelf contracteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *