Gedeputeerde Patrick Brouns niet blij met verslag De HIK.

In een tweet waarin de HIK de lezer op een artikel attendeert op een verslag van een bijeenkomst bij Google, waar gedeputeerde Patrick Brouns opzienbarende uitspraak deed over de huizenmarkt in NO Groningen, reageerde de CDA-er.   Nu kunnen we lang een welles-nietes spelletje spelen, hieronder de letterlijk uitgesproken tekst. Want zoals gebruikelijk zorgt De HIK ervoor dat niemand onjuist geciteerd wordt.

Patrick Brouns

Dhr. Brouns reageert op de opmerking van Burgemeester Van Beek die naar voren bracht dat een garantieregeling een nuttig instrument zou zijn om mensen de mogelijkheid te bieden om in het gebied te komen wonen, zonder het risico dat zij later met een onverkoopbaar huis komen te zitten. Letterlijk zegt hij:

“.… ja en burgemeester Van Beek. Heel eerlijk gezegd maak ik me geen enkele zorgen dat als je hier weg wilt en je woning wilt verkopen. Ik kan me uberhaupt niet voorstellen dat je hier weg wilt. Maar als je hier weg wil, weet ik zeker dat er tientallen mensen zijn die hier onmiddellijk naar toe zouden willen komen. Dus in dat opzicht denk ik ook dat deze regio zelfverzekerd moet zijn en gezien wat hier gebeurd, we hebben een sterke chemische industrie met een goede toekomst en een ICT sector die ons in staat stelt om op het gebied van 5G te experimenteren. We zijn straks, binnen nu en anderhalf a twee jaar de enige provincie waarbij ieder pand een aansluiting heeft op snel internet. Dat kan men zelfs in Amsterdam niet zeggen… We hebben de op een na grootste startup-scene als het gaat om IT bedrijven in Groningen en we staan op het punt om Amsterdam gewoon in te halen en dat gaan we ook gewoon doen.  En we experimenteren hier met zelflerende productieprocessen , zelflerende fabrieken. Er is een hele grote toekomst voor de maak industrie. En natuurlijk wil ik altijd kijken hoe het nog beter kan, daar wil ik ook best een gesprek met de minister over aangaan. Maar we hebben hier wel een ontzettend mooie toekomst waarin we gezamenlijk investeren.

Met dank aan google hebben we hier de afgelopen jaren ontzettend mooi stappen in kunnen zetten en hebben we laten zien dat als je op IT gebied wat wilt, dan moet je toch echt in het Noorden zijn. “

Luister hier het audiofragment.

Commentaar De HIK:
Wij kunnen CDA gedeputeerde toch echt niet anders begrijpen dan ‘voor jouw tien anderen’.  Hij ontkent hiermee de problemen die mensen ervaren als zij hun woning willen verkopen. Door zich uit te spreken tegen een garantieregeling staat hij model voor de bestuurders die de inwoners gijzelen in het gebied, uit vrees voor leegloop.
Als de gedeputeerde inmiddels van gedachten is veranderd, dan horen we dat graag.

Zie ook:  Politiek gijzelt mensen in gebied uit angst voor leegloop

Eén gedachte over “Gedeputeerde Patrick Brouns niet blij met verslag De HIK.

  • 22 maart 2018 om 12:31
    Permalink

    Misschien mist de heer Brouns een woord in de aanbeveling van mevrouw Van Beek, wel: “kunnen”
    (zou kunnen zijn). Soms moet zelfs een gedeputeerde even op weg helpen om de goede bedoeling van een garantieregeling te laten doorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *