Pink Drink op dinsdag 15 mei Bedum

Op 17 mei is het IDAHOT-day, een dag waarmee aandacht wordt gevraagd voor de sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. In Nederland wordt van 12 tot en met 20 mei zelfs een IDAHOT-week georganiseerd. Hierdoor geïnspireerd en naar aanleiding van een gesprek tussen de gemeente Bedum en een groep LHBT’ers uit Bedum organiseert de gemeente op dinsdag 15 mei een Pink Drink van 17.30 tot 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Schoolstraat in Bedum.
Dit jaar is het IDAHOT-thema Solidariteit en Allianties, iedereen moet zich gesteund (kunnen) voelen door zijn of haar omgeving, door vrienden, familie, collega’s. En gesteund door maatschappelijke organisaties en overheden, helemaal als het gaat om bestrijden van discriminatie en geweld vanwege seksuele oriëntatie, gender identiteit of –expressie of kenmerken.

 

Met elkaar in gesprek

De gemeente Bedum maakt zich sterk om te zorgen dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) zich in de gemeente welkom voelen. Voor een tentoonstelling voor de Dag van de Lokale Democratie ging burgemeester Erica van Lente vorig jaar speciaal op de foto met een aantal LHBT’ers op een roze loper rond de toren van Westerdijkshorn. Om hiermee aan te geven dat voor de lokale democratie de stem van alle groepen van belang is en niet in beweging komt zónder diversiteit. Burgemeester Van Lente: “Eerder zijn we met een groep LHBT’ers uit Bedum in gesprek gegaan. Kan iedereen in Bedum zichzelf zijn? En hoe gaan hetero’s, homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders met elkaar om in Bedum? Wat kan er verbeterd worden? En wat kunnen inwoners, organisaties en de gemeente daaraan bijdragen? Een van de ideeën was om op laagdrempelige wijze met elkaar in contact te komen.”

 

Samen bouwen aan onderling begrip

De burgemeester vervolgt: “Dit sluit natuurlijk aan op het IDAHOT-thema van dit jaar, elkaar steunen en waar het kan bestaande samenwerkingen versterken, verbreden of zelfs nieuwe aan te gaan. Door middel van deze informele borrel met de titel Pink Drink willen we met elkaar in contact komen en samen bouwen aan onderling begrip.” Een brede en diverse groep is uitgenodigd voor de Pink Drink: waaronder onder andere scholen, jongerenwerk, COC, politie, woningcorporatie, LHBT’ers met wie de gemeente eerder sprak, leden van de gemeenteraad, collegeleden. Iedereen die geïnteresseerd is om aanwezig te zijn, is van harte welkom.
De gemeente kijkt samen met inwoners en betrokken organisaties zoals het COC Groningen-Drenthe en het Discriminatiemeldpunt Groningen of in de toekomst nog meer activiteiten worden georganiseerd om aandacht te vragen voor LHBT acceptatie in de gemeente.

 

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 14 mei via secretariaat@bedum.nl onder vermelding van Pink Drink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *