Koninklijke waardering voor Peter Huitsingh.

Burgemeester Hans Engels heeft vrijdagmorgen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Peter Huitsingh uit Zijldijk. De uitreiking vond plaats in het dorpshuis ’t Fivelhoes te Zijldijk.

De heer Huitsingh is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al 40 jaar zet de heer Huitsingh zich in voor het algemeen belang. Zo is hij oprichter en voorzitter geweest van de Vereniging Dorpsbelangen van Zijldijk vanaf 1979 tot 1985. Deze vereniging is opgericht om de belangen van de dorpsbewoners in de meest brede zin te behartigen.

Daarnaast is hij het gezicht van het dorpshuis ’t Fivelhoes in Zijldijk.

Vanaf de oprichting, in 1994, is hij verbonden met het dorpshuis. Mede vanuit zijn rol als bestuurslid van het stichtingsbestuur van dorpshuis ‘t Fivelhoes. 

In de periode van 1995 tot eind 2008 is hij dorpshuisbeheerder geweest, samen met zijn partner. Daarna bleef hij zich onvermoeid vrijwillig inzetten. Vooral in de periode dat de werkzaamheden vanuit het dorpshuis volledig moest worden gedaan door vrijwilligers. Het bestuur werd toen óók verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van het dorpshuis.

Peter Huitsingh, wie kent hem niet? Hij staat voor velen bekend als, de altijd goedlachse ontspannen gastheer/ barman. Niets is en was hem teveel en “Nee” zeggen ging hem moeilijk af. Overal droeg hij wel zijn steentje bij, daar waar nodig. Hij kan dan ook worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

De laatste jaren heeft de heer Huitsingh zijn inzet langzaam afgebouwd. Onlangs heeft hij het stokje overgedragen en is hij gestopt met zijn vrijwilligerswerk voor het dorpshuis. Na een lange periode het gezicht te zijn geweest van het dorpshuis, heeft hij aangegeven dat het genoeg is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *