Reageren

Als u wilt reageren op een artikel kunt u het formulier dat onder het artikel staat invullen.  Reacties van lezers worden beschouwd als ingezonden brieven.
Concrete vragen aan de redactie kunt u per email sturen naar info@hogelandinternetkrant.nl

We houden ons het recht voor om reacties zonder opgaaf van redenen niet te plaatsen.

Overzicht reacties:

 • From Paul on Inwoners praten mee over nieuwe burgemeester Het Hogeland.

  Nou… Praten. Je kon een vooraf opgesteld vragenlijstje invullen.. Waarvan de uitkomst al duidelijk is was. De Inwoners willen een mensen mens.. Das populair op moment.

  Go to comment
  2019/08/06 at 2:12 pm
 • From willem Meijs on Houtrook het nieuwe asbest?

  Wij als actie comité “stopdehoutstook.nl” zijn het met uw artikel roerend eens.
  Alle vormen van houtstook in dicht bebouwde woonkernen zou beter gereguleerd moeten worden, gemeentes hebben geen goede handhavingsnormen. De landelijke politiek is niet bereid richtlijnen te ontwikkelen dus zullen we hen moeten overtuigen dat dit noodzakelijk is.

  Wij houden u op de hoogte via de site van www.stopdehoutstook.nl

  Go to comment
  2019/01/04 at 11:31 pm
 • From Vera Vallenduuk on Thyrofix niet leverbaar: Schildklierpatiënten wederom de dupe

  De Thyrofix gaat weer uit de handel, heb ik vandaag gehoord van de apotheek.
  Dat was in jan 2018 zo en nu in jan 2019 weer!!!
  Hoe kan dit en waarom nu weer?

  Go to comment
  2019/01/03 at 4:54 pm
 • From enny on Gerechtigheid bestaat: FBTO verliest rechtszaak vergoeding mediwiet [update]

  mensenlevens interesseert die hoge pieten niet. GELD GELD GELD GELD
  hun moet eens hetzelfde overkomen als de gewone sociale mens.

  Go to comment
  2018/08/10 at 2:12 pm
 • From CU Westerkwartier serveert vrouwen af. - Hogeland Internet Krant on Meer vrouwen naar de top

  […] Zie ook: meer vrouwen naar de top […]

  Go to comment
  2018/05/17 at 10:27 am
 • From Jos Merks on Het lijkt wel of het mistig wordt.

  Het is terecht dat mensen zich zorgen maken. Bij het verbranden van hout komen verschillende voor de gezondheid gevaarlijke stoffen vrij, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5, benzeen, dioxine, PAK’s e.d. Daar word je niet blij van. Het is zelfs meer fijnstof dan van de 8 miljoen auto’s die in Nederland rondrijden.
  Bovendien komt er door het verbranden van hout en houtpellets, ook in Biomassacentrales 2x meer CO2 vrij dan met aardgas. Dus ook nog eens slecht voor het klimaat.
  Een vergunning geven voor een Paasvuur is onjuist. Een vergunning dient getoetst te worden op veiligheid, gezondheid en milieu.
  Als het gaat over gezondheid of milieu, dan kan een vergunning NIET worden afgegeven.
  Rook is altijd gevaarlijk. Het kan best gezellig zijn, doch zou het ook zo gezellig zijn in de spreekkamer van de oncoloog of de longarts?
  Denk daar maar eens over na.
  Wil men cultureel erfgoed bewaren. Okay, maar neem dan andere maatregelen. STOP met het op historische wijze van verwarmen van woningen door hout te stoken in houtkachels, onterecht gesubsidieerde pelletkachels en biomassaketels, onzinnige vuurkorven en tuinhaarden e.d. En organiseer dan geen 400 maar 10 van die Paasvuren in Nederland en Duitsland. Daar is uw gezondheid, milieu en klimaat mee gediend.
  Met vriendelijke groet
  Jos Merks
  www.houtrook.nl

  Go to comment
  2018/04/03 at 11:32 am
 • From E. Jansen on Het lijkt wel of het mistig wordt.

  Het is nu Tweede Paasdag, het is hier in Oost-Groningen verschrikkelijk met de zeer zware stankoverlast die ook onze huizen binnentrekt. Wij zijn astma patiënten en het is verschrikkelijk! Zeer benauwd en heel veel hoesten, we kunnen geen kant op, ook in de rest van de provincie is het allemaal rook!
  En dan die verschrikkelijke berichtgeving van de interim Delfzijl wethouder (Rijzebol) CDA’er op Twitter: wat een afschuwelijke man!! Laat deze man zijn domme uitspraken voor zich houden en niet hierdoor de zeer vele COPD en Astma patiënten een dolk in de rug steken met deze onverantwoordelijke uitingen! Notabene zijn eigen Gemeente Delfzijl waar deze Loppersummer interim wethouder de regie voert is in onze provincie de enige Gemeente die vanwege het milieu géén Paasvuren toestaat…. en wat doet Rijzebol? deze onbenul gaat een beetje interessant lopen doen!!??
  Stoppen deze gigantische milieuvervuiling voor mens en dier!

  Go to comment
  2018/04/02 at 8:45 am
 • From Het lijkt wel of het mistig wordt. - Hogeland Internet Krant on Houtrook het nieuwe asbest?

  […] De schadelijkheid van houtverbranding wordt nog steeds zwaar onderschat. De HIK heeft daar eerder over geschreven: Houtrook, het nieuwe asbest. […]

  Go to comment
  2018/04/01 at 6:59 pm
 • From - Hogeland Internet Krant on Houtrook het nieuwe asbest?

  […] Commentaar De HIK Verbetering van de luchtkwaliteit gaat over meer dan alleen de vervuiling die door het verkeer en intensieve veehouderij wordt geproduceerd. Ook bijvoorbeeld de toenemende vervuiling door hout stoken moet dringend aangepakt worden. Zie bijv. Houtrook het nieuwe asbest.  […]

  Go to comment
  2018/03/26 at 10:32 am
 • From Chris Bakker, Uithuizen. on Gedeputeerde Patrick Brouns niet blij met verslag De HIK.

  Misschien mist de heer Brouns een woord in de aanbeveling van mevrouw Van Beek, wel: “kunnen”
  (zou kunnen zijn). Soms moet zelfs een gedeputeerde even op weg helpen om de goede bedoeling van een garantieregeling te laten doorzien.

  Go to comment
  2018/03/22 at 12:31 pm
 • From Gedeputeerde Patrick Brouns niet blij met verslag De HIK. - Hogeland Internet Krant on Politiek gijzelt mensen in gebied uit angst voor leegloop

  […] Zie ook:  Politiek gijzelt mensen in gebied uit angst voor leegloop […]

  Go to comment
  2018/03/16 at 3:17 pm
 • From 17 miljoen euro beschikbaar voor Gronings erfgoed - Hogeland Internet Krant on Politiek gijzelt mensen in gebied uit angst voor leegloop

  […] Een potje hier opentrekken, daar wat extra geld voor… Bewindslieden komen in deze verkiezingstijd allemaal even langs in het aardbevingsgebied en spelen dan sinterklaas. Maar al die  maatregelen hangen als los zand aan elkaar. Wat ontbreekt is een samenhangende visie voor het gehele gebied. Een visie op wonen/werken/recreëren etc.  Zie bijvoorbeeld het gesprek dat de HIK had met de Voorzitter van VNO-NCW Noord Alfred Welink: http://www.hogelandinternetkrant.nl/2018/02/23/je-woning-verkopen-met-de-mogelijkheid-het-terug-te-h… […]

  Go to comment
  2018/03/08 at 6:38 pm
 • From Steun voor plannen VNO-NCW - Hogeland Internet Krant on Politiek gijzelt mensen in gebied uit angst voor leegloop

  […] Lees hier het plan van VNO-NCW […]

  Go to comment
  2018/03/01 at 5:02 pm
 • From Goed nieuws voor schildklierpatiënten die Thyrofix gebruiken - Hogeland Internet Krant on Politiek gijzelt mensen in gebied uit angst voor leegloop

  […] Woon je in het aardbevingsgebied? Lees dit: Huis verkopen en de mogelijkheid het terug te huren. […]

  Go to comment
  2018/02/28 at 8:36 pm
 • From Meer mogelijkheden om te werken met een arbeidsbeperking - Hogeland Internet Krant on Flinke subsidie om woning in De Marne toekomstbestendig te maken.

  […] Zij wil mensen aan de slag krijgen, ze wil werkgevers stimuleren om mensen met een beperking duurzame banen bieden (zeker ook overheidswerkgevers) zodat we een samenleving krijgen waarin het normaal is dat iedereen meedoet. Dit pleidooi was maandag 5 februari te horen in de Cedris-lezing. Zie de hele toespraak op newsroom: […]

  Go to comment
  2018/02/05 at 4:53 pm
 • From EWV on Nieuwe campagne promoot energiebesparing woning

  Beste Hans,
  Dank voor je vraag. Wij nemen al stelling tegen hout/pallet kachels en verbranding van andere biomassa. Zie http://www.hogelandinternetkrant.nl/2017/11/15/houtrook-nieuwe-asbest/

  Go to comment
  2018/01/28 at 12:07 pm
 • From Jos Merks on Houtrook het nieuwe asbest?

  Eindelijk eens een organisatie die duidelijk stelling neemt. Inderdaad bij het verbranden van hout komen verschillende voor de gezondheid gevaarlijke stoffen vrij, waaronder het kankerverwekkende fijnstof PM2.5, benzeen, dioxine, PAK’s e.d. Daar kan je gewoon kanker, hart- en vaatziekten en luchtweginfecties van krijgen. Dat moeten we met zijn allen niet willen. Zelfs meer fijnstof dan door de 8 miljoen auto’s die in Nederland rondrijden wordt uitgestoten.
  Over 10 jaar kijken wij elkaar aan en zeggen, hoe is het mogelijk dat wij dat destijds hebben kunnen goedkeuren. Hopelijk komt er nog in 2018 EEN EINDE aan al die houtrook. Met name in de avonduren is het een groot drama. Maar ook overdag komt er steeds meer hinder, mede dankzij de onterechte subsidie die op sommige dure kachels wordt gegeven en de kachels die steeds intensiever worden gebruikt om de energiebelasting op schone energie te ontlopen. De vervuiler betaalt hier NIETS.

  Go to comment
  2018/01/27 at 2:43 pm
 • From Hans Dekker on Nieuwe campagne promoot energiebesparing woning

  Wilt u svp pelletkachel of biomassaketel ontraden. Het duurzaamheids akkoord tav biomassa en houtstook is een grote fout. Dit produceerd meer CO2 dan steenkool en ook veel methaan en (ultra)fijnstof. Niemand zit hier op te wachten. De overheid moet alternatieven aanbieden die goedkoper zijn dan de biomassa of pelletkachel, anders blijven mensen onze woonwijken vervuilen.
  zie www.emissieregistratie.nl voor grafieken PM2,5 en het kankerverwekkende benzeen.

  Go to comment
  2018/01/27 at 1:47 pm
 • From Hans Dekker on Houtrook het nieuwe asbest?

  Vraag: De filters die gebruikt worden door centrales..Is er info welk spectrum van het fijn stof wordt
  afgevangen ?
  Dit is nodig om te kijken of het afdoende gebeurd, anders is het grotendeels voor de show

  Go to comment
  2018/01/27 at 1:38 pm
 • From Journalisten HIK berispt om rapportage aanbesteding jongerenwerk Eemsmond - Aanbestedingsnieuws on Jongeren Het Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk

  […] Jongeren Het Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk […]

  Go to comment
  2018/01/22 at 7:01 am
 • From Chris Bakker, Uithuizen. on Riooljournalisten De HIK op het matje geroepen.

  Een vreemde reactie van de voorlichtster uit Amsterdam. Als je van een wereldstad naar Oethoezen komt dan ben je een behoorlijk eindje naar beneden gegleden, nee laat ik het netter zeggen: gegaan. Begeer niet het hoogste als het lagere je meer voldoening geeft. Dat valt te prijzen!

  Welkom!
  Daarom welkom voorlichtster maar wees u zich er van bewust dat inwoners van een gemeente het hoogste gezag is! B en W, de Gemeenteraad, u en uw collega’s oefenen hun werk uit ten dienste van de Gemeente en die wordt gevormd door… juist, ja…. de inwoners. Zij kiezen hun remplaçanten in de raad en sturen ze weer retour als ze hun plicht verzaken. Bij die beoordeling speelt de berichtgeving in de media een belangrijke rol. Dat is hier niet anders dan in Amsterdam. Of toch wel: hier laten de inwoners zich een keer piepelen met een schouderophaling of verbaal dei wait nait beder, een tweede keer zal je het weten: vertrekken is het devies.
  Laat het zover niet komen voorlichtster. Aanpassen is misschien een hele kunst maar het moet wel gebeuren, pas dan is het hier prettig wonen in Eemsmond en hopelijk volgend jaar in de gemeente Het Hogeland. Hopelijk, ja, want twijfels en vraagtekens zijn er te over voor de burgers van Eemsmond.
  Duik daar maar eens in voorlichtster want na de euforie loert de val zeker voor de mensen nu nog wonende in de gemeente Eemsmond.
  Zij profiteren met z’n 16.000 nu nog van de 4,5 miljoen extra uit de Eemshavenpot wat straks moet worden verdeeld. En wat te denken van 2 zwembaden in onze gemeente. Welke van de 2 moet in de toekomst het loodje leggen of niet soms? Dit alle geplande feestelijkheden ten spijt.
  Groeten Chris

  Go to comment
  2018/01/19 at 2:42 pm
 • From Sandra on Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!

  Psychologie had allang een basisvak moeten zijn op voorbereidend beroeps onderwijs. Zo laat je kinderen communiceren en nadenken op een andere manier.

  Go to comment
  2018/01/09 at 6:12 pm
 • From herman damveld on Minister Wiebes en Professor Sintubin op één lijn

  Geachte redactie,

  In de reactie van minister Wiebes staat: “Medio 2017 kwam KNMI tot de conclusie dat de seismische dreiging nauwelijks is gewijzigd ten opzicht van 2016 (zie kamerstuk 33 529, nr. 358).” Vind u dat een positieve ontwikkeling? En bent u van mening dat de resultaten over de afgelopen 3 jaar doorgetrokken kunnen worden naar de toekomst; zo ja waarom?
  U stelt: “Ook moet er zo langzamerhand een einde komen aan het gesteggel en de complottheorieën over schade en risico’s.”
  Kunt u aangeven welk gesteggel u bedoelt? En om welke complottheorieën over schade en risico’s gaat het; waarom noemt u het complottheorieën?
  Jammer dat u uw artikel met veel feitelijke informatie op deze manier verzwakt.
  Herman Damveld

  Go to comment
  2018/01/06 at 11:44 am
 • From EWV on Houtrook het nieuwe asbest?

  Thank you! The artikle is written by us, usign the resources as mentioned.

  Go to comment
  2017/12/27 at 12:14 pm
 • From Johnk200 on Houtrook het nieuwe asbest?

  I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks! ccdbdkadccdd

  Go to comment
  2017/12/27 at 7:01 am
 • From Actiegroep ‘Barkema en de Haan moet blijven’ biedt handtekeningen aan in De Marne - Hogeland Internet Krant on CDA De Marne stelt kritische vragen aanbesteding Jongerenwerk (1 update)

  […] Lees ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren Kritische vragen CDA de Marne […]

  Go to comment
  2017/12/01 at 12:58 pm
 • From CDA De Marne stelt kritische vragen aanbesteding Jongerenwerk (1 update) - Hogeland Internet Krant on Jongeren Het Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk

  […] Eerder besteedde de HIK al aandacht aan de actie van de jongeren. Dit artikel vindt u hier: http://www.hogelandinternetkrant.nl/2017/10/24/jongeren-hogeland-voeren-actie-behoud-jongerenwerk/ […]

  Go to comment
  2017/12/01 at 10:53 am
 • From Ferry Pasché on Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO

  Dhr. Brongers heeft het over Jongerenwerk, maar die functie is er voor Jongerenwerkers in deze gemeenten niet meer .
  Het Jongerenwerk zoals wij dat uitvoeren is echt een specialisme, collega’s ( maatschappelijk werk, casemanagers etc.) kunnen en willen dat ook niet uitvoeren daar hebben we het vaak genoeg over in onze netwerkgesprekken. Ze willen wel samenwerken en aanschuiven wat heel goed is, maar echt anders dan de daadwerkelijke uitvoering ervan. Een heel ander verhaal.
  Wij werken vanzelfsprekend samen met buurtbewoners jong en oud, dorpshuizen, (netwerk)partners, scholen etc.
  Tinten houdt zich keurig aan de regels, daar verschillen de meningen over… Maar dat is ook precies het verschil in visie, wij gaan met jongeren en andere partners altijd voor het resultaat zonder ons achter regels te verschuilen.
  Er is inderdaad een hele discussie over generalisten en specialisten (https://www.linkedin.com/pulse/de-aanval-voor-het-vak-jongerenwerk-gerietha-wieringa), maar die is nog in volle gang.
  De conclusie die dhr. Brongers hier neerlegt namelijk “we hebben sociaal werkers en daar hebben we twee smaken in: individueel en collectief. En dan werken we met buurtwerkers die Jongerenwerk als specialiteit hebben. Zo heb je ook in het maatschappelijk werk bijvoorbeeld huiselijk geweld als specialiteit.” zien wij echt anders. Deze uitspraken en de gevolgen van deze generalistische aanpak van Jongerenwerk is geheel voor rekening van Tinten en de gemeenten.

  Tot slot vergeet Dhr. Brongers zelf te melden dat onze collega waar Tinten mee in gesprek is geen Jongerenwerker is.
  En vind ik het fijn om dit alles te lezen voor dat we ons gesprek met Tinten gehad hebben, ECHT mensenwerk.

  Go to comment
  2017/12/01 at 9:55 am
 • From Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO - Hogeland Internet Krant on CDA De Marne stelt kritische vragen aanbesteding Jongerenwerk (1 update)

  […] Lees ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren Kritische vragen CDA de Marne […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:39 pm
 • From Hogeland-jongeren willen hoorzitting over procedure aanbesteding - Hogeland Internet Krant on CDA De Marne stelt kritische vragen aanbesteding Jongerenwerk (1 update)

  […] ook: CDA de Marne stelt kritische vragen over aanbesteding jongerenwerk Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:20 pm
 • From Tinten moet wekelijks rapporteren - Hogeland Internet Krant on Hogeland-jongeren willen hoorzitting over procedure aanbesteding

  […] ook:  Hogeland jongeren willen hoorzitting procedure aanbesteding Jongeren bieden petitie aan aan wethouder […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:19 pm
 • From Actiegroep ‘Barkema en de Haan moet blijven’ biedt handtekeningen aan in De Marne - Hogeland Internet Krant on Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren

  […] ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren Kritische vragen CDA de […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:18 pm
 • From Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO - Hogeland Internet Krant on Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren

  […] ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren Kritische vragen CDA de […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:06 pm
 • From Volle raadszaal: Actie jongeren in Eemsmond - Hogeland Internet Krant on Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO

  […] Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:04 pm
 • From Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO - Hogeland Internet Krant on Jongeren Het Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk

  […] ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren Kritische vragen CDA de […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:03 pm
 • From Johan Brongers (Tinten welzijnsgroep): Wij houden ons keurig aan de CAO - Hogeland Internet Krant on Hogeland-jongeren willen hoorzitting over procedure aanbesteding

  […] ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren […]

  Go to comment
  2017/11/30 at 10:02 pm
 • From Naoberschap Witteveen ontvangt van P10 de Henk Aalderink-prijs - Hogeland Internet Krant on Witteveen: Het jongste dorp van Drenthe schrijft geschiedenis

  […] blij verrast en super trots dat we in één jaar 2 grote prijzen hebben gewonnen.  De 1e prijs, de landelijke Dorpsvernieuwingssprijs , heeft de samenhorigheid in het dorp zo mogelijk nog groter gemaakt.  De besteding van dit […]

  Go to comment
  2017/11/29 at 12:59 pm
 • From Actiegroep ‘Barkema en de Haan moet blijven’ biedt handtekeningen aan in De Marne - Hogeland Internet Krant on Jongeren Het Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk

  […] ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren Kritische vragen CDA de […]

  Go to comment
  2017/11/28 at 10:43 pm
 • From Actiegroep ‘Barkema en de Haan moet blijven’ biedt handtekeningen aan in De Marne - Hogeland Internet Krant on Hogeland-jongeren willen hoorzitting over procedure aanbesteding

  […] ook: Jongeren willen hoorzitting Jongeren Hogeland voeren actie voor behoud jongerenwerk Petitie aangeboden aan wethouder Verschuren […]

  Go to comment
  2017/11/28 at 10:42 pm
 • From Mevr. H. Groote on Minder regels wijkverpleegkundigen

  Verwarde mensen, alles kinderen en volwassenen die Begeleiding nodig hebben voordat het escaleert wachten wachten wachten… Psychologen psychiaters hebben wachtlijsten en mogen van “sommige zorgverzekeraars” geen patiënten meer aannemen omdat het budget op is. Net als instellingen Begeleidt Wonen Zorgboerderij allemaal gekort! GELDELIJK BELANG Staat op de eerste plaats. Hulp bij Psychisch lijden wordt door de Zorgverzekeraar standaard afgewezen wanneer er geen 24 uur Begeleiding in nabijheid nodig is. Dit is een schril contrast met de WMO die “misschien” 2 uur professionele begeleiding geeft. Dat wordt beoordeeld door “onafhankelijke”, cliëntondersteuning.
  Hoezo onafhankelijk, ze zijn in dienst van de Gemeente. WMO ze mogen niet indiceren op noodzakelijke hulp maar op basis van het beschikbare budget. Waarbij de Gemeente zoveel mogelijk willen besparen op uitgaven Zorgbudget voor kas Algemene Middelen door zorg over te laten aan: mantelzorg, vrijwilligers “participatie” en zelfredzaamheid.
  Maatwerkvoorziening wordt niet geleverd. Voor 24uurs zorg voor medische beperkingen is het criterium 24uurs zorg en wordt dit via Zorgverzekeraar vergoed. Voor psychische hulp is 24uurs Begeleiding het criterium wat de Gemeente moet uitvoeren.
  Iemand die door de combinatie van psychisch en fysiek leiden meer zorg nodig heeft, krijgt niet de noodzakelijke hulp. De zorgverzekeraars laat psychisch lijden buiten beschouwing.

  De WMO kijkt niet naar de ernstige medische aandoeningen ” u moet maar naar een Verpleeghuis”.
  Uiteindelijk beslist Thuiszorg of er 24uurs zorg in de nabijheid moet zijn. Zij vragen dat aan bij de Zorgverzekeraar (de WMO hoeft dan niets meer te doen). Vergoeding via Zorgverzekeraar patiënt mag dan ook thuis verzorgd worden. Dat houdt in? 4 x per dag een half uur declaratie tot € 60.000 per jr. Goedkoper dan Verpleeghuis waar er steeds meer van sluiten en de kosten € 80.000 zijn. Thuiszorg wil graag cliënten met een WLZ indicatie. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen en goed verzorgd worden. Fijn verdienmodel voor Thuiszorg. Hoewel? De eerste CIZindicatie aanvraag voor WLZ wordt bijna standaard afgewezen. Als de nood hoog genoeg is, dan gaat Thuiszorg en/of patiënt in bezwaar. Vaak hulp van advocaat nodig, een langdurige gerechtelijke procedure volgt, al die tijd geen hulp en de onzekerheid maakt onzeker en zieker.

  Go to comment
  2017/11/26 at 7:30 pm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.