Aziatische aandelen dalen terwijl de Amerikaanse rente stijgt en technologiebedrijven treft

Te midden van de epidemie van het coronavirus (COVID-19) volgt de Tokyo Stock Exchange (TSE) sinds het begin van de handel in 2022 de aandelenindexprijzen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de Japanse yenkoers. Tokyo, Japan 4 januari 2022. REUTERS / Issei Kato

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Hongkong, jan. 5 (Reuters) – Aziatische aandelen daalden woensdag na een Wall Street-sessie toen de hoge rendementen van de US Treasury wogen op wereldwijde technologiebedrijven en de dollar ophaalden naar het laagste punt in vijf jaar ten opzichte van de Japanse yen.

De Amerikaanse rente steeg dinsdag toen obligatiebeleggers zich voorbereidden om de rente van de Federal Reserve te verhogen om de hardnekkig hoge inflatie te beteugelen.

MSCI is de breedste index van aandelen in Azië-Pacific buiten Japan (.MIAPJ0000PUS) Japanse Nikkei verloor 0,8% (.N225) Een beetje veranderd.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Amerikaanse aandelenfutures daalden ook, waarbij de e-mini’s van de S&P 500 met 0,25% daalden en de e-mini’s van Nasdaq met 0,4%.

“Vanuit een Aziatisch perspectief is dit een iets hogere risico-off-toon, omdat het ook een van die dagen is waarop hoge obligatierendementen een slechte zaak kunnen zijn, omdat ze, hoewel ze een sterke Amerikaanse achtergrond vertegenwoordigen, de dollar steunen, niet de lokale valuta.

“Maar het is erg gespannen, en morgen zullen we misschien heroverwegen dat hogere opbrengsten een sterkere mondiale achtergrond vertegenwoordigen”, zei Cornell.

Hij zei dat de aandelenmarkt van de ene op de andere dag daalde op de Nasdaq als gevolg van hogere opbrengsten op de Aziatische aandelenmarkten, die meer bekendheid hebben gekregen door technologieaandelen in de regio.

READ  Nadat Denver Broncos-hoofdcoach Vic Fangio als tweede op rij als laatste eindigde

Technologieaandelen genoteerd in Hong Kong (.HSTECH) Japan en Nintendo verloren 3,7% in vroege handel (7974.D) 1% viel en Samsung in Zuid-Korea (005930.KS) Daling van 2% vóór de kwartaalresultaten. Lees verder

Amerikaanse aandelen noteerden dinsdag lager op de technologiezware Nasdaq (.IXIC) Verloren 1,3%, maar groeibanken en industrienamen hielpen de Dow Jones Industrial Average (.DJI) Een recordvoltooiing en S&P 500 (.SPX) Raak de all-time intraday-wandeling aan.

Amerikaanse vijfjarige obligaties, die de verwachtingen van een renteverhoging weerspiegelen, zijn de hoogste sinds februari 2020, nadat de Amerikaanse rente op twee jaar op maandag maart 2020 een sterk hoogtepunt bereikte.

De benchmark voor het rendement op tienjarige staatsobligaties van de VS bereikte dinsdag het hoogste punt in zes weken en kwam uiteindelijk uit op 1,657%.

De notulen van de komende decembervergadering van de Centrale Bank om 1900 GMT kunnen de nieuwe gevoeligheid van Amerikaanse beleidsmakers voor inflatie en hun bereidheid om het beleid te verkrappen, onderstrepen.

Edison Bunn, senior marktanalist bij Soxho Markets in Hong Kong, zei: “De markt speculeert nu dat een renteverhoging in maart mogelijk is wanneer de Fed stopt met het kopen van activa.

Hij dacht dat de daling van technologieaandelen van korte duur zou zijn, terwijl stijgende rentes bankaandelen zouden helpen.

De in Hong Kong genoteerde aandelen van HSBC stegen woensdag met 2,3%, maar de slechtste schuldmanager van China, Huarong (2799.HK) 40% van de hervatting van de handel verloren na de pauze.

Op de valutamarkten stond de yen 116,7 ten opzichte van de dollar, een daling van 116,34 van de ene op de andere dag, het laagste niveau sinds maart 2017.

READ  Post-Christmas Live: beste deals op Walmart, Best Buy, Amazon en nog veel meer

De kloof tussen de Amerikaanse en Japanse rente wordt groter en beïnvloedt de yen, aangezien algemeen wordt verwacht dat de Bank of Japan laat, zo niet de laatste zal zijn om de rente te verhogen.

De euro werd teruggeduwd op grond van het feit dat de Europese Centrale Bank ook traag zou kunnen zijn met het verhogen van de rente. Het resultaat was dat de dollarindex, die de greenback meet ten opzichte van zes concurrenten, 96,272 bedroeg, een sterk resultaat van zijn laatste range.

De olieprijzen daalden woensdag, waardoor er enige winst overbleef van de vorige sessie. Futures op Brent-olie daalden met 0,3% tot $ 79,73 per vat na het bereiken van $ 80,26, terwijl de Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) ruwe-futures 0,3% verloren tot $ 76,75 per vat.

Spot goud was $ 1.814 per ounce, stabiel aan de bovenkant van de dag en zijn laatste bereik.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Bewerking door Sam Holmes

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *