Biden geeft Trump de schuld van ‘chaos en moord’ van 6 januari-aanval – Live | Amerikaans nieuws

Meer dan 40% van de Amerikanen gelooft niet dat Biden de verkiezingen heeft gewonnen.

Maya Yang-rapport:

Volgens het nieuwe Axios-Momentive gelooft meer dan 40% van de Amerikanen nog steeds niet dat Joe Biden de presidentsverkiezingen van 2020 legaal zal winnen, ondanks dat er geen bewijs is van wijdverbreide kiezersfraude. peiling.

Uit een peiling die werd vrijgegeven aan de vooravond van de eerste verjaardag van de pro-Trump-aanval op het Capitool, bleek dat 55% van de ondervraagden geloofde dat Biden de verkiezingen had gewonnen. Dat aantal is niet veranderd sinds de peiling van Axios in 2020, die kort voor de opstand werd uitgebracht. In een peiling die in 2020 werd uitgebracht, zei 58% dat ze Pita zouden accepteren als een legitieme winnaar bij de presidentsverkiezingen.

Ondanks de inauguratie van Fiden werden de aanval op het Capitool en verschillende onderzoeken verijdeld. De leugens van de voormalige president De peiling suggereert dat de verkiezingen zijn gemanipuleerd en dat dezelfde mate van achterdocht blijft bestaan.

“Het is triest om te zien dat dit schokkende ding dat we vorig jaar allemaal hebben gezien, de mensen niet van gedachten heeft veranderd”, vertelde Laura Vronsky, senior manager voor onderzoekswetenschap bij Momentive, aan Axios.

De meeste Amerikanen hebben gezegd dat ze ernaar uitkijken de dodelijke aanval van 6 januari in de komende jaren te herhalen.

De peiling, uitgevoerd van 1 tot 5 januari van dit jaar, ondervroeg ongeveer 2.700 volwassenen en vertegenwoordigde bijna 57% – ongeveer de helft Republikeinen En zeven van de tien democraten geloven dat gebeurtenissen zoals de aanval opnieuw zullen plaatsvinden.

READ  'Bad Out of Hell'-zanger en 'Rocky Horror Picture Show'-acteur 74 jaar

Bovendien zei bijna tweederde of 63% dat de aanval van 6 januari de manier waarop zij over hun democratische regering denken op zijn minst tijdelijk had veranderd. Een derde zei dat die veranderingen tijdelijk waren. Ongeveer 31% zei dat de veranderingen permanent waren.

Ongeveer 37% van de ondervraagden zei dat ze het vertrouwen in de Amerikaanse democratie hadden verloren, terwijl 10% zei dat ze geen vertrouwen hadden in het systeem. En 49% zei zelfverzekerd te zijn. Uit de peiling bleek dat 47% van degenen die zeiden dat ze hun geloof hadden verloren, Republikeinen waren en 28%. democraten.

Achtenvijftig procent van de Amerikanen zei het onderzoek te steunen Huis selectiecommissie Onderzoek naar de opstand. Van hen is 88% democraten, 58% onafhankelijken en 32% republikeinen.

Meer dan 51% van de Amerikaanse volwassenen zegt dat degenen die betrokken zijn bij de opstand strafrechtelijk worden gestraft als ze weigeren zich aan saponie├źn te houden.

Lees verder:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *