Biden verhoogt de druk op de Senaat om de Philippester-regels voor stemrecht te wijzigen tijdens de toespraak in Atlanta

Terwijl ze in Atlanta zijn, zal het paar de avond doorbrengen in de schuilplaats van Dr. Martin Luther King, Jr. en Corretta Scott King, en de historische Ebenezer Baptist Church bezoeken, zei het Witte Huis.

Biden zal worden vergezeld door vice-president Kamala Harris in Georgië, die zal worden belast met het leiden van het werk van de regering op het gebied van stemrechten. Veel leden van het Congres, lokale functionarissen en burgerrechtenleiders vergezellen hen op verschillende reizen.

“In de komende dagen, wanneer over deze wetsvoorstellen wordt gestemd, zal er een keerpunt in dit land zijn. Zullen we democratie verkiezen boven dictatuur, licht boven schaduw en gerechtigheid boven onrecht? Ik weet waar ik sta”, zei Biden. . Naar een uittreksel uit zijn opmerkingen gepubliceerd door het Witte Huis. “Ik zal me niet overgeven. Ik zal niet terugdeinzen. Ik zal uw stemrecht en onze democratie verdedigen tegen buitenlandse en binnenlandse vijanden. Dus de vraag is waar staat de Amerikaanse senaat?”

De toespraak van de president in Atlanta was de laatste in een reeks oproepen om het stemrecht van de natie te versterken. Biden heeft gedurende het eerste jaar van zijn presidentschap verschillende toespraken gewijd, onder meer aan Tulsa, Oklahoma. Eeuw van genocide In die stad; Staatsuniversiteit van South Carolina oproeping; Bij Herinnering aan Martin Luther King Jr. In Washington en in het National Constitution Center Philadelphia.

Tijdens een toespraak op de Clark University of Atlanta en het Morhouse College-terrein in Georgia, riep Biden het Witte Huis op om “sterk te pleiten voor de verdediging van het fundamentele recht van de Verenigde Staten: het recht om te stemmen en om je stem als vrij te laten tellen.” , eerlijk en veilig’, zei Saki maandag.

“(Wijlen volksvertegenwoordiger John Lewis) zal in het voormalige district duidelijk maken dat de enige manier om dat te doen is om de Senaatswet inzake de vrijheid van stemmen en de John Lewis Voting Rights Advancement Act goed te keuren,” voegde hij eraan toe.

In zijn toespraak zei Biden: “Wanneer de tijd stilstaat in de geschiedenis van een land en de essentie onmiddellijk uit het triviale wordt verwijderd, beschrijft Biden het als een van de zeldzaamste momenten in de geschiedenis van een land en moet ervoor zorgen dat 6 januari niet niet het einde markeren. We staan ​​voor het recht om te stemmen, en de stemmen moeten eerlijk worden geteld, en je mag niet worden onderschat of proberen de beslissing te veranderen door degenen die bang zijn voor wie je hebt gestemd. “

Zonder de Filippijnse regels te wijzigen, is het niet duidelijk hoe het wetsvoorstel dat Biden wil passeren er zal komen. In de opmerkingen van Atlanta wordt verwacht dat Biden de regels zal wijzigen. Hij heeft Hij had eerder zijn steun uitgesproken Voor het maken van een uitzondering op de Filippijnse regels voor de handhaving van de wet op het stemrecht.

Een functionaris van het Witte Huis zei dat het nodig was om de Filippijnse regels te wijzigen om de wet op het stemrecht aan te nemen om ervoor te zorgen dat “dit grondrecht wordt beschermd”.

READ  Brand in huis in Quakertown: Ambtenaren van Bucks County onderzoeken een brand waarbij een vader en zijn twee zonen zijn omgekomen in de 11 rechtbank van Essex.

“Omdat het misbruik van het mechanisme, dat zelden werd gebruikt in een tijd dat het niet in de grondwet stond, het lichaam grote schade heeft toegebracht, en het gebruik ervan bij het verdedigen van ernstige aanvallen op het meest fundamentele grondwettelijke recht verachtelijk is”, zei de functionaris.

De Senaat zal naar verwachting de komende dagen het stemrecht opnemen. Meerderheidsleider Chuck Schumer 17 januari – Martin Luther King Jr. Day – De Senaat heeft een deadline vastgesteld om te stemmen om de regels te wijzigen als de Republikeinen het stemrecht blijven blokkeren.

Biden is van plan tijdens zijn toespraak op dinsdag ook uit te leggen wat de nieuwe wetten in sommige staten de toegang tot de stemming beperken.

“Hij is erop gericht ervoor te zorgen dat het Amerikaanse volk begrijpt dat we hier gevaar lopen. “Het verdedigen van het fundamentele recht om te stemmen betekent dat hij gaat praten over wat er is veranderd in staten als Georgië in het hele land.”

MLK Zijn bezoek aan Peach State, een week voor Junior Day, komt onder druk van advocaten die Biden oproepen om de manier te verduidelijken om stemrechtwetten goed te keuren.

Verschillende stemrechtengroepen hebben een brief uitgegeven waarin staat dat Biden en Harris niet naar Atlanta mogen gaan zonder een vastomlijnd plan om onmiddellijk stemrechtwetten in te voeren. Maandag kondigde de Coalition of Voting Rights Committees in Georgië aan dat het de evenementen rond de komst van Biden niet zou bijwonen.

“We hebben geen ander gesprek nodig. We willen niet dat hij naar Georgië komt en ons als een struikelblok gebruikt. We hebben werk nodig”, vertelde Cliff Albright, medeoprichter van het Black Waters Matter Fund, aan John Berman van CNN. “Nieuwe dag” dinsdagochtend.

READ  Brand in Zuid-Afrikaans parlement: dak stort in en veroorzaakt aanzienlijke schade op de hele campus

Albright zei dat hij graag zou zien dat de president het stemrecht nadert, aangezien hij heeft gewerkt aan de handhaving van zijn bilaterale infrastructuurwet en persoonlijk een beroep heeft gedaan op senatoren.

“Als hij zegt dat de komende zeven dagen historisch belangrijk en belangrijk zullen zijn, zal hij volledig moeten leunen op wat voor soort vergaderingen hij leidt nadat hij de toespraak (West Virginia Democraat Sen. Joe) van Mansin heeft gegeven. Hij is op infrastructuur en Hij zal net zo rechtdoorzee en sterk zijn als hij was,’ zei Albright.

Albright voegde toe: “In 40 jaar ervaring in de Senaat heeft het geen zin om ons te vertellen dat je geen twee stemmen kunt krijgen.”

Stacy Abrams, de leider van de beroemdheid uit Georgia, de belangrijkste stemrechtadvocaat van de Democraten, heeft de kwestie aan de orde gesteld nadat de Republikein Brian Kemp het verlies van zijn gouverneurschap in 2018 had gebruikt om de kwestie aan de orde te stellen, zei een woordvoerster. Na de verkiezingen richtte Abrams Fair Fight op, dat pleit voor de bescherming van kiezers in het hele land, en hij stelt zich dit jaar opnieuw kandidaat voor gouverneur.

De president zei dat hij dinsdagochtend met Abrams had gesproken, eraan toevoegend dat zijn afwezigheid bij zijn aanstaande toespraak te wijten was aan een planningsconflict.

“Ik heb Stacey vanmorgen gesproken. We hebben een goede relatie. We hebben onze planning verprutst. Ik heb vanmorgen lang met haar gepraat. We zitten allemaal op dezelfde lijn en alles is in orde”, zei hij.

Jana Morgan, directeur van de Verklaring van Amerikaanse Democratie, vertelde CNN dat ze “voorzichtig en optimistisch” was over de toespraak van Biden, maar dat ze het als een eerste stap beschouwde.

“We gaan goed kijken om ervoor te zorgen dat deze opmerkingen worden opgevolgd”, zei Morgan. Hij leidt een coalitie van organisaties die zich inzetten voor het kiesrecht.

READ  Toen de obligatierente het hoogste punt in twee jaar bereikte, daalde de winst van Goldman met bijna 500 punten.

Morgan zei dat hij wil dat de president persoonlijk een beroep doet op senatoren om de wet op het stemrecht goed te keuren.

“Dit is de grootste test voor ons land sinds de burgeroorlog, en ik denk dat hij gelijk heeft als hij zegt dat de Amerikaanse democratie wordt aangevallen. Dus we willen die krachtige woorden implementeren”, zei Morgan.

Tijdens zijn toespraak vorige week in het Capitool ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de opstand van 6 januari, besprak Biden het stemrecht en zei hij dat voormalig president Donald Trump en Republikeinse bondgenoten probeerden de Amerikaanse verkiezingen te saboteren.

“Nu worden er staat voor staat nieuwe wetten geschreven – niet om de stemming te beschermen, maar om ze te ontkennen; niet alleen om de stemming te onderdrukken, maar om ze te vernietigen; niet om onze democratie te versterken of te beschermen, maar om de voormalige president te verslaan. ‘, zei Biden vorige week.

In plaats van naar de verkiezingsresultaten van 2020 te kijken en te zeggen dat we nieuwe ideeën of betere ideeën nodig hebben om meer stemmen te krijgen, hebben de voormalige president en zijn aanhangers besloten dat de enige manier om te winnen is om je stem te verpletteren en onze verkiezingen te verstoren. zei Biden. “Dit is verkeerd. Het is ondemocratisch. Het is duidelijk dat dit niet Amerikaans is.”

“We moeten standvastig, vastberaden en onderdanig zijn in het verdedigen van het stemrecht en die stemmen moeten worden geteld”, zei de president later in een toespraak.

Republikeinen kiezen de kant van Trump in verschillende staten Vordert op staatsniveau Stemprocedures veranderen, vooringenomen onderzoek doen naar eerdere presidentsverkiezingen en meer controle krijgen over het verkiezingsapparaat.

Een functionaris van het Witte Huis zei dat de president van plan is Georgië als voorbeeld voor deze staten te gebruiken.

In zijn toespraak zei Biden: “Nadat de Georgiërs in 2020 resoluut voor het nieuwe leiderschap hadden gestemd, besloten de Republikeinen dat ze niet konden winnen op basis van hun ideeën. Bevoegd om verkiezingsborden te manipuleren”, zei de functionaris.

Kevin Liptak, Dan Merica, Fredreka Schouten en Betsy Klein van CNN droegen bij aan het rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *