De CEO van Pfizer weet niet zeker of een vierde dosis van het Covit-19-vaccin nodig is

Op 29 september 2021 vult een verpleegster van de Pfizer-Bioentech Vaccine Clinic in Southfield, Michigan, VS, spuiten voor patiënten die een stimulerend vaccin tegen het coronavirus (COVID-19) krijgen. REUTERS / Emily Elconin

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

10 januari (Reuters) – Pfizer Inc. (PFE.N) CEO Albert Borla zei maandag: Niet zeker over de noodzaak Een vierde dosis van het Covit-19-vaccin en een injectie gericht op de meest besmettelijke Omigron-variant Zal in maart klaar zijn.

Opmerkingen die in tegenspraak zijn met de opmerkingen van Moderna Inc (MRNA.O) CEO Stephen Pancel zei vorige week dat mensen dat kunnen Nog een shot nodig De prestaties van boosters in het najaar van 2022 zullen de komende maanden waarschijnlijk afnemen.

Een grote omigran-gedreven piek in de Covit-19-gevallen dwong sommige landen om naar een nieuwe boosterdosis te kijken, maar vroege tekenen suggereren dat herhaalde vaccinaties moeilijk te verkopen zijn nu geïnfecteerde mensen hun derde epidemische jaar ingaan. Lees verder

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Voorafgaand aan de presentatie van Pfizer op de JPMorgan Healthcare-conferentie, vertelde Borla aan CNBC: “Ik weet niet of een vierde booster nodig is, het is iets dat getest moet worden.”

Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van het COVID-19-vaccin dat zou kunnen werken tegen Omigran en andere varianten, zei hij.

De Amerikaanse farmaceutische fabrikant heeft drie deals aangekondigd om het gebruik van Messenger RNA-technologie (MRNA) op basis van zijn Govit-19-vaccin uit te breiden, waaronder een deal van $ 1,35 miljard met beam-editingspecialist Beam Therapeutics. (Beam.O).

READ  Djokovic verliest visumberoep, speelt niet in Australian Open: live-aankondigingen

Pfizer heeft geprobeerd de ontwikkeling van op mRNA gebaseerde vaccins en therapieën te verbeteren, wat heeft geleid tot wereldwijde inspanningen om een ​​COVID-19-injectie tegen infectie te ontwikkelen.

Het bedrijf zal samenwerken met Codex DNA Inc. (DNAY.O) Gebruik maken van de gepatenteerde technologie van biotechnologie die de efficiënte ontwikkeling van op MRNA gebaseerde vaccins, therapieën en andere biofarmaceutische producten mogelijk maakt.

Het zal zich concentreren op de ontwikkeling van tien vaccins of behandelingen met behulp van de lipide-nanodeeltjestechnologie van het in Vancouver gevestigde bedrijf, onder contract met de particuliere biotech Aquitas Therapeutics.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Verslag door Banvi Satija, Manojna Mattipatla en Mrinalika Roy in Bangalore; Bewerking door Devika Siamnath en Aditya Soni

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *