De wereld klinkt als 2022 als de Omigron-variant NYE-plannen verstoort

Hong Kong – nog een jaar, Een andere variatie.

Net als vorig jaar eindigt ook 2021 met het verschijnen van een nieuw format coronavirus, is stoutmoedig van mening dat de uitkomst van de epidemie in zicht mag komen.

En tot nu toe toch Nieuwe variant, Omigron, Milde symptomen en ziekenhuisopnames en sterftecijfers lijken laag te zijn, waarbij veel landen over de hele wereld fouten maken bij het waarschuwen en intrekken van plannen om in het nieuwe jaar te klinken.

Nu het vuurwerk bij de Arc de Triomphe in Parijs, de Big Ben in Londen en de Petronas Towers in Kuala Lumpur is afgelast, zullen er geen traditionele taferelen meer zijn boven de meeste bezienswaardigheden van de wereld.

Een opmerkelijke uitzondering is Australiƫ, het eerste land dat de Omigron-golf overstak. Hier ging de traditioneel spectaculaire vuurwerkuitbarsting boven de haven van Sydney door ondanks de uitbarsting.

“Wat mensen morgenavond willen doen, is genieten van de avond”, zei premier Scott Morrison donderdag op een persconferentie.

Dominic Barrott uit New South Wales, waartoe ook Sydney behoort, zei deze week dat mensen “naar buiten moeten gaan en van het nieuwe jaar moeten genieten”, met meer dan 20.000 gevallen die dagelijks worden gemeld op vrijdag.

Dankzij Omigran, zonder officieel vuurwerk in Auckland, Nieuw-Zeeland, begon het nieuwe jaar stilletjes aan zijn jaarlijkse reis van oost naar west.

Sydney opende het wereldwijde feest in vintage stijl, als weerspiegeling van het gebruikelijke spectaculaire vuurwerk in de haven onder het Sydney Opera House. Maar er zullen geen schoten zijn boven veel van ’s werelds meest iconische bezienswaardigheden, met vuurwerk dat stopt bij de Arc de Triomphe in Parijs, de Big Ben in Londen en de Petronas Towers in Kuala Lumpur.

READ  Chauffeurs zitten meer dan 15 uur vast op I-95 in Stafford County, Washington - NBC4 Washington

De toelatingshouding van de Australische autoriteiten vorig jaar was heel anders dan wat de inwoners van Sydney het Central Business District mochten betreden toen ze om middernacht werden gewaarschuwd voor knuffelen en zoenen.

Nieuw-Zeeland is een van de eerste landen ter wereld die 2022 verwelkomt en heeft nog nooit melding gemaakt van sociale expansie van Omigran. Govt Fear moet vuurwerkshows in het hele land nog annuleren, maar in Auckland vond een lichtshow om middernacht plaats. De beperkingen zijn onlangs opgeheven voor de grootste stad van het land, die 107 dagen op slot zat nadat de delta in augustus uitbrak.

Eleanor Rawson zei aan de telefoon vanuit de Moss Bar in Auckland: “Het is heel positief, omdat we in Lockdown zitten”, belde Eleanor Rosen om 6 uur met zijn vrienden New Year’s ET. “Dit is de eerste keer dat we samen uit zijn, dus het is erg leuk.”

Rosen zei dat hij hoopt tegen 2022 een “semi-normaal leven” te leiden en dat “mensen een gevoel van evenwicht en een gevoel van geluk voor zichzelf zullen vinden.”

In China heeft Xi’an een bevolking van 13 miljoen Zit al meer dan een week in Lockdown In verschillende steden zijn evenementen afgelast sinds het coronavirus enkele weken voor de Olympische Spelen in Peking uitbrak. Mensen wordt gevraagd niet af te reizen naar China’s belangrijkste feestdag, het aanstaande nieuwe maanjaar, dat voor het derde jaar op rij wordt geteisterd door epidemieĆ«n.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *