Democraten zijn van plan om de stemrechtenwet te versnellen, een confrontatie te bespoedigen

“Twaalf maanden geleden zei deze president dat afwijkende meningen niet tot afscheiding mogen leiden”, zei hij. zei McConnell. “Maar gisteren demoniseerde hij de bloedige verdeling van de burgeroorlog – de burgeroorlog – met de Amerikanen die het niet met hem eens waren.

democraten dhr. Ze verwelkomden de manoeuvres van Schumer en zeiden dat ze het debat over het stemrecht theoretisch zouden uitsluiten door wetsvoorstellen voor te leggen aan de Senaat, die tot nu toe alleen betrokken was geweest bij voorafgaande procedurele conflicten.

Senator Richard Blumenthal van de Democratische Partij van Connecticut zei: “Het is altijd goed om op de rekening te staan.

Maar de Democraten vroegen zich af wat hun strategie zou zijn om de wet tot een definitieve stemming te brengen, aangezien de Republikeinen vastbesloten zijn zich daartegen te verzetten, met minder dan de 60 stemmen die nodig zijn om het debat te stoppen. Veel democraten roepen de partij op om haar meerderheid te gebruiken om een ​​regelwijziging op te leggen en die limiet terug te brengen tot een gewone meerderheid.

Maar hoewel ze de wet steunen, hebben ten minste twee Democratische senatoren, Kirsten Cinema uit Arizona en Joe Munchin III uit West Virginia, gezegd dat ze niet zullen meedoen. De partij heeft dus minder dan de vereiste 50 stemmen en mist het mechanisme om acties ter ondertekening door de president te sturen.

Dhr. Biden en zijn mede-democraten hebben de afgelopen dagen hun inspanningen geïntensiveerd om het paar ervan te overtuigen dat de enige manier om te voorkomen dat de Republikeinen de stemwetten op staatsniveau herschrijven, is om de regels te veranderen, ten nadele van de Democraten. Specifieke minderheden, om te stemmen.

READ  Aziatische aandelen dalen terwijl de Amerikaanse rente stijgt en technologiebedrijven treft

Dhr. om de zaak persoonlijk te bepleiten in een besloten partijvergadering. Naast de geplande reis van donderdag naar het Capitool van Biden, zeiden functionarissen van het Witte Huis dat de president ook telefonisch contact had met senatoren. In een optreden op MSNBC op woensdag zei dhr. Schumer zei dat de senatoren voortdurend in debat waren met hun twee democratische tegenhangers, hen bewust maakten van de noodzaak om te handelen en probeerden hun voorbehoud opzij te zetten.

Ze zeggen dingen als: “Als de wetgevende macht in mijn land me dit toestaat, verlies ik mijn verkiezing”, zei de heer Schumer. “We verliezen onze meerderheid, maar vooral onze democratie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *