Dow Jones steeg 10% op Tesla-leveringen; Chinese EV-aandelen gemengd

De Dow Jones Industrial Average steeg maandag kort 125 punten terwijl de beursrally in 2022 positief begint. Tesla-aandelen stegen 10% op blowout-leveringen. De Chinese EV-leiders Li Auto, Neo en Xpeng Motors hebben dit weekend sterke leveringen aangekondigd.
X.Middenin Dow Jones-leiders, appel (APLOp maandag 1,7% gestegen Microsoft (MSFT) Naar beneden gegaan met 0,4% De beurs van vandaag. Ook in Dow30, Doe-het-zelf-zaak (HD) Blijft herstellen van ondersteuning Nike (VAN) Gericht op het heroveren van een belangrijke positie.

Hoofd elektrisch voertuig Tesla (DSLAMaandag ging het 10% omhoog. Zijn concurrent, Rivian (RIVN), Met meer dan 2% afgenomen. Duidelijk team (LCID) Verhoogd met ongeveer 2%. En Chinese EV-leiders Li Auto (BIJ), Neo (NIO) En Xpeng-motoren (XPEV) Ze waren toen scherp aanwezig op maandagochtend Verkooprapporten december weekend.

Koop en bekijk de beste aandelen op maandag, Applicatie materialen (AMAT), gegevens hond (Hond), Fortinet (FTNT), Jager (Hun) En Icoon (ICLR) Bevinden zich in of nabij nieuwe inkoopzones.

Icoon, Microsoft en Tesla IBD-klassement Aandelen. Datadoc is een IPO voorzitter. Fortinet uitgelicht vorige week Aandelen in de buurt van een koopzone Kolom. Applied Materials is een IBD SwingTrader Aandelen. Huntsman was IBD Aandeel van de dag op woensdag.

Dow Jones vandaag

Na de opening van de aandelenmarkt op maandag steeg de Dow Jones Industrial Average 0,15%, terwijl de S&P 500 0,2% steeg. De Nasdaq steeg 0,4% in de ochtendhandel.

Middenin Beurshandel Financiën, Nasdaq 100 Tracker Invesco QQQ Trust (QQQ) Wint op maandag 0,1%, terwijl de SPDR S&P 500 ETF (SpionVerhandeld tot 0,1%. Chipaandelen op maandagochtend presteerden sterk en de iShares Semiconductor ETF (SOXX1% hoger. Chip reus Taiwan Halfgeleider (DSMMaandag ging het met zo’n 4% omhoog.

Elders daalden de inkomsten uit staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar met 1,59% op maandagochtend en met 1,51% op vrijdag.

Benchmarks in Frankfurt en Parijs stegen ’s middags met meer dan 1% op de handel na de vakantie. De markten in Londen, Tokio en Shanghai waren vanwege de feestdag gesloten.


Aandelenmarkt ETF-strategie en hoe te beleggen


Beursrally

De beurs sloot in 2021 op vrijdag af met lichte, zwakke actie. Dit breidde het falen van de technologie-zware Nasdaq-combinatie uit tot vier sessies. De Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 daalden voor de tweede dag op rij.

Ondanks de zwakte blijven de marktvooruitzichten “gestabiliseerd”. Dit geeft beleggers het groene licht om de juiste kooppunten te doorbreken en groeiaandelen met een hogere waarde te kopen.

READ  NASA voltooit belangrijke JWST-implementaties

Het grote plaatje op vrijdag Commentaar: “Beleggers moeten voorzichtig zijn om het nieuwe jaar in te gaan, maar er is reden om optimistisch te zijn. Als de S&P 500 in een kalenderjaar 20% of meer wint, keert hij volgend jaar terug naar gemiddeld 7,7%. Is winstgevend .”

Voor dagelijkse beursanalyse, zie IBD’s Het grote plaatje.


IBD’s 2022 beursprognose


Dow Jones-aandelen om in de gaten te houden: Home Depot, Nike

Home Depot-aandelen stegen vrijdag met 1,2%, dicht bij een recordhoogte. Home Depot groeide in 2021 met 56,2% om in 2021 het nummer 1 Dow Jones-bedrijf te worden. (Onze 2 Dow Jones-aandelen stegen met 51,2% ten opzichte van Microsoft.) HD-aandelen stegen maandag met 0,1%.

Nike, de leider in de Dow Jones-retail, vindt een nieuw plat platform met een kooppunt van 179,20. IBD MarketSmith Geïllustreerde analyse. De aandelen daalden verder onder hun 50-daagse lijn tijdens een daling van 0,5% op vrijdag, terwijl ze worstelden om beslissend boven die weerstand te komen. Nike-aandelen stegen maandag met 0,4%.


De vier beste groeiaandelen om naar te kijken in de huidige beursrally


Aandelen om te kopen en te bekijken: Applied Materials, Datadoc, Fortinet

IBD SwingTrader Aandelengrondstoffen verhandeld lager dan 159,10 Koop punt EEN Platte fundering Tijdens het verlies van 0,4% op vrijdag. De eerste uitbraak vond plaats in een zwak volume, maar bleef spelen. Wanneer het aandeel zijn kooppunt teruggeeft, zoek dan naar een stijging van ten minste 40%. Het 5% koopgebied loopt tot 167.06. De nutsaandelen stegen maandag met 1,1%.

IPO voorzitter Datadog nadert een Het bestand is basic 199.78 Aankooppunt. Ondertussen zou weerstand rond het prijsniveau van 186 een vroege instap kunnen bieden voor agressieve beleggers. De aandelen verloren vrijdag 0,5% toen ze terugkeerden naar hun belangrijkste voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen. Het aandeel DDOG steeg maandag met 1%.

Cybersecurity-leider Fortinet verloor vrijdag 5,1%, ondanks een verlies van 0,1%. Het koopgebied staat op de eerste plaats met 373,22. Bullish, aandelen Relatieve sterkte lijn Breakout-dag bereikte een nieuw hoogtepunt, wat de voorsprong op de aandelenmarkt bevestigde. De RS-belasting meet de prijsprestaties van een aandeel ten opzichte van de S&P 500. Fortinet-aandelen stegen maandag met 0,3%.

IBD-klassement Het aandelenpictogram bevindt zich nog steeds in het koopbereik van 301,82 Koop punt In een integratie, stap IBD MarketSmith Grafiekanalyse, na de breakout-beweging van 22 december. Het koopgebied van 5% loopt op 316,91. Volgens de Leaderboard-opmerking heeft Icon 290 de weerstand verwijderd, wat de eerste invoer was. Aan het begin van maandag stond het aandeel 0,3% hoger.

READ  5 takeaways from the Packers' dramatic victory over the Browns

IBD Aandeel van de dag op woensdag, Huntsman, bevindt zich in het koopbereik en overschrijdt 34,57 flat-base entry na de winst van vrijdag van 0,35%. De aankooplimiet van 5% gaat tot 36,30. HUN aandeel Geeft 89 van de 99 goed weer Gezamenlijke beoordeling van IBD, Zoals daarin vermeld IBD-voorraadverificatie. Huntsman-aandelen stegen maandag 1,4%.


Sluit je aan bij IBD Experts terwijl je de toonaangevende aandelen verkent in de huidige beursrally op IBD Live


EV-aandelen: Li Auto, Neo, Xpeng, Lucid Motors, Rivian

In het weekend hebben de Chinese EV-leiders Li Auto, Neo en Xpeng Motors Kondigde hun leveringen in december aan.

Li Auto leverde in december 14.087 Li One hybride SUV’s, een stijging van 130% op jaarbasis. Uitkeringen in het vierde kwartaal bereikten het doel van 30.000-32.000 en 35.221 meer dan de 25.116 in het derde kwartaal. Het aandeel daalde maandag bijna 1%.

LI stock, na activering, blijft werken aan een nieuwe site Verkoopregel vermindert verliezen met 7% -8% onder een De beker-met-handvat is basic 34,93 aankooppunt begin december. Het aandeel steeg vorige week boven hun 50-daags voortschrijdend gemiddelde, waardoor de prijs van het aandeel steeg omdat het de rechterkant van een nieuwe site creëerde.

Neo leverde 10.489 voertuigen, een stijging van 49,7% op jaarbasis, een lichte daling ten opzichte van 10.878 in november. Het NIO-aandeel steeg maandag met ongeveer 2%. Het aandeel sloot op vrijdag, met een 52-weekse high van 53% korting en onder hun voortschrijdende 50- en 200-daagse gemiddelden.

De leveringen van Xpeng stegen vorige maand met 181% tot 16.000 voertuigen, een nieuw record na 15.613 in november. Het aandeel daalde maandag 2%.

XPEV voorraad activatie a Retour verkoop signaal Vanaf een kooppunt van 48,08 tijdens scherpe verkoop begin december. Xpeng-aandelen stegen 10% en overtroffen de weerstand rond het belangrijkste voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen van donderdag. Het exacte kooppunt is er nog niet, maar de zet van donderdag is een stap in de goede richting.

Van de in de VS gevestigde EV-aandelen stegen de aandelen van Lucid Motors maandag met ongeveer 2% en herstelden ze van een daling van 1,8% op vrijdag. LCID-voorraad Verlengd na een kooppunt van 28,49 Beker met handvat basis,,Maar enorme winsten zijn vervaagd. De aandelen zijn klaar voor een nieuwe poging om de bestelling van 50 dagen terug te krijgen, wat de consolidatie van de aandelen ten goede zal komen.

READ  Cowboys vs. Washington Football Team: Dallas verslaat Washington na het winnen van NFC East-titel

De meest recente openbare aanbieding van Rivian daalde maandag met meer dan 2%, in een tempo dat op maandag met 0,3% steeg. Het aandeel RIVN sloot vrijdag na de beursgang met maximaal 42% korting. Blijf kijken Basis IPO Moet worden gemaakt voordat aankoop wordt overwogen. Recente scherpe verliezen zijn een aanzienlijke terugval in de basisprestaties van het aandeel en geen nieuw kooppunt in zicht.


Vijf beste Dow Jones-aandelen om nu te bekijken


Tesla-aandelen

Tesla-aandelen Maandag steeg 10%, waarmee de vierdaagse mislukking werd voortgezet. Zondag, Totaal aantal Tesla-leveringen 308.600 leveringen in het vierde kwartaal. Dat omvat 296.850 Model 3 en Y-voertuigen en 11.750 Model S en X luxe EV’s. Voor het volledige jaar rapporteerde Tesla jaarlijkse voertuigleveringen van 2021, een stijging van 97% tot 936.172 voertuigen.

De aandelen van Tesla stegen maandag boven het kooppunt van 1.119,10. Het kooppunt is gebaseerd op een combinatie van factoren: het aandeel herstelt van de steun van 50 dagen en komt boven de neerwaarts aflopende trendlijn. Het aankoopgebied van 10% zal 1.162,46 bedragen.

Er is ook een alternatief kooppunt op basis van een smal handvat op 1119,10. Die inkoopzone is uitgebreid tot 1.175,06.

Het aandeel noteerde op 4 november 1.243,49 hoger, maar het aandeel eindigde vrijdag op het hoogste punt in 52 weken op 15%.

Dow Jones-leiders: Apple, Microsoft

Middenin Dow Jones-aandelen, Apple-aandeel eindigde vrijdag 0,35% lager, maar staat ongeveer 16% boven het kooppunt van 153,27 vanaf de basis op de kop-met-hand. IBD MarketSmith Grafiekanalyse en sluiten 20% -25% winstmarge. Het aandeel AAPL steeg maandag met 1,7 procent.

Microsoft, de leider op het gebied van software, heeft zijn 50-dagengrafiek de afgelopen weken resoluut nieuw leven ingeblazen, aangezien het aandeel Top Dow Jones een vlak kooppunt van 349,77 nadert met een vroege instap op 343,89. Het aandeel daalde maandag 0,4% en voegde vrijdag 0,6% toe.

Vergeet Scott Lehtonen niet te volgen op Twitter @IBD_SLehtonen Lees meer over groeiaandelen en de Dow Jones Industrial Average.

Dit vind je misschien ook leuk:

Koop en bekijk de beste groeiaandelen

Leer hoe u de markt kunt berekenen via de ETF-marktstrategie van IBD

Vind de beste langetermijninvesteringen met IBD langetermijnleiders

MarketSmith: onderzoek, grafieken, gegevens en training allemaal op één plek

Hoe groeiaandelen te onderzoeken: waarom deze IBD-tool het zoeken naar de beste aandelen vergemakkelijkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *