Govt News: Omigron is niet omgeleid naar laaggevaccineerde Amerikaanse districten

schuld…David Zalubowski / Associated Press

Vluchtverstoringen gingen maandag door in de Verenigde Staten, aangezien velen hun eerste reizen in bijna twee jaar begonnen, en de belangrijkste epidemioloog van het land, Dr. Anthony S. Fauzi herhaalde de mogelijkheid van de noodzaak van een vaccin voor vliegreizen.

Minstens 2.600 vluchten werden maandag geannuleerd, waaronder ongeveer 1.000 Amerikaanse vluchten, waarbij de zeer besmettelijke Omigran-variant van het coronavirus dagelijkse kisten over delen van de Verenigde Staten stuurde. Stijgt naar niveaus De epidemie van afgelopen winter is groter dan de piek.

Hoewel de annuleringen slechts een klein percentage van het totale aantal vluchten uitmaakten, dreigde het probleem de vakantieweek te verlengen.

“Als je het vaccin tot een noodzaak maakt, is het een extra stimulans om meer mensen te vaccineren”, zegt Dr. Luxe Zei Maandag op MSNBC. “Als je dat op binnenlandse vluchten wilt doen, denk ik dat het iets is om serieus over na te denken.”

Tijdens het vakantieweekend hebben luchtvaartmaatschappijen duizenden vluchten geannuleerd omdat de Omicron-variant de bemanning trof. In totaal werden tijdens het kerstweekend op zaterdag en zondag ongeveer 2.300 Amerikaanse vluchten geannuleerd en stonden er wereldwijd meer dan 3.500 aan de grond. Volgens FlightAware, Die vluchtgegevens levert. Alleen al op zondag werden meer dan 1.300 Amerikaanse vluchten en 1.700 extra vluchten wereldwijd geannuleerd.

Veel luchtvaartmaatschappijen erkennen dat de huidige golf van gevallen van het coronavirus aanzienlijk heeft bijgedragen, ondanks enkele landingen als gevolg van slecht weer en onderhoudsproblemen. Een JetBlue-woordvoerder zei: “De luchtvaartmaatschappij heeft een groot aantal zieke oproepen van Omicron gezien.”

READ  Duizenden vluchten werden geannuleerd, met vertragingen aan het begin van de werkweek

Volgens FlightAware werd 12 procent van de JetBlue-vluchten, 6 procent van de Delta Airlines-vluchten, 5 procent van de United Airlines-vluchten en 2 procent van de American Airlines-vluchten geannuleerd.

United, Delta, American en Southwest aandelenkoersen – vier De grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen stonden maandag iets lager.

Het aantal reizen dit jaar is enorm toegenomen, waardoor de situatie op luchthavens is verslechterd: vorige week gingen ongeveer twee miljoen mensen elke dag door controlecontroles, Volgens de Verkeersveiligheidsadministratie, En zondag. Het aantal kerstavond en eerste kerstdag was hoger dan vorig jaar en sommige cijfers waren hoger dan twee jaar geleden, waarbij bijna geen Amerikanen op de hoogte waren van de verspreiding van een virus over de hele wereld.

De Omicron-variant, die nu verantwoordelijk is voor meer dan 70 procent van de nieuwe gevallen van het coronavirus in de Verenigde Staten, heeft er al voor gezorgd dat het dagelijkse casusgemiddelde in de Verenigde Staten voor het eerst in bijna 12 maanden boven de 200.000 komt. Volgens de New York Times Corona virus tracker.

Er is een luchtvaarthandelsgroep Hij vroeg Centra voor Ziektebestrijding en Preventie moeten de aanbevolen isolatieperiode verkorten van 10 dagen tot maximaal vijf dagen, d.w.z. 10 dagen, alvorens terug te keren met een negatieve test voor volledig gevaccineerd personeel.

JetBlue-woordvoerder Derek Dombrovsky zei: “De snelle en veilige veranderingen van de CDC zullen de druk op ten minste enkele werknemers verlichten en luchtvaartmaatschappijen opzetten om miljoenen passagiers te helpen terugkeren van hun vakantie.”

De vereniging van stewardessen voerde echter aan dat het verminderen van de aanbevolen isolatie-uren moet worden “bepaald door professionals in de volksgezondheid, niet door luchtvaartmaatschappijen”.

READ  De brand in Philadelphia begon toen een 5-jarige jongen een kerstboom aanstak

Laat dit weekend was er weinig tot geen contact met een deel van de besmettingen. Alaska Airlines heeft slechts enkele annuleringen gedaan in verband met blootstelling van werknemers aan het coronavirus, zei woordvoerster Alexa Rutin. Desalniettemin werden volgens FlightAvery in die twee dagen 170 vluchten geannuleerd, waaronder 21 procent van de vluchten op zondag, als gevolg van ongewoon koud en sneeuwweer in de Pacific Northwest, waardoor de hub Seattle-Tacoma International Airport werd getroffen.

Infectie Meer a Gebrek Spoor- en buspersoneel door het hele land. In New York City behandelt de Metropolitan Transportation Authority ook een toename van het aantal positieve gevallen onder haar werknemers, waarbij 80 procent wordt gevaccineerd. Maandag zei het dat de metro volgens een normaal schema werkte, met enkele uitzonderingen.

“Wat wij als ruiters kunnen doen om het risico voor transportmedewerkers te verminderen, is de verspreiding te verminderen”, zegt Lisa Daglian, uitvoerend directeur van de MTA’s Permanent Citizens’ Advisory Council. “MTA doet wat het kan met de middelen die het heeft.”

Danny Pearlstein, een woordvoerder van de Riders Alliance, een orde van advocaten, zei: “Ik heb het gevoel dat MDA opnieuw een slechte situatie verbetert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *