Het verzoek van de Australische regering om de visumhoorzitting van Novak Djokovic uit te stellen, is afgewezen

De Australische minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews heeft zaterdag een petitie ingediend waarin wordt opgeroepen tot verdaging van de “laatste hoorzitting tot woensdag 12 januari 2022” – vijf dagen voor het begin van de wedstrijd.

Er werd geen reden gegeven voor het uitstelverzoek, maar uren nadat het juridische team van Djokovic het 35 pagina’s tellende document had ingediend, schetste het de verdediging van de speler tegen de beslissing om zijn tijdelijke visum in te trekken.

Als onderdeel van die verdediging kreeg Djokovic voorafgaand aan de Australian Open een medische vrijstelling omdat hij zich onlangs terugtrok uit Kovit-19.

De brief, gedateerd 7 december, is vorige week uitgelekt naar verslaggevers en kon niet onafhankelijk worden geverifieerd door CNN, dat een verkeerde voorstelling van zaken lijkt te hebben gegeven dat de organisatoren van de Australian Open niet-gevaccineerde spelers toestaan ​​om Australië binnen te komen om te strijden.

Gerechtelijke documenten die zaterdag werden vrijgegeven, bevestigen dat Djokovic, die zich eerder had uitgesproken tegen de Covit-19-vaccins en immunisatieorders, niet was gevaccineerd toen hij op 5 januari in Australië aankwam.

Zijn visumhoorzitting is nu gepland voor maandag (18.00 uur ET zondag) om 10.00 uur lokale tijd, met een beslissing of hij in Australië kan blijven en om 16.00 uur (12 uur ET) kan strijden.

Als de rechtbank bevestigt dat zijn visum is ingetrokken, zal Djokovic worden uitgezet zodra de juiste reisregelingen zijn getroffen.

Volgens Craig Daily, CEO van Tennis Australia, leidde “tegenstrijdige informatie” tot de vrijstelling van spelers die niet waren ingeënt voor de Australian Open.

In een interview met CNN-dochter 9 News op zondag weigerde Daily om welke partij dan ook de schuld te geven. Hij zei dat Tennis Australia “wekelijks” contact had met het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken en dat alle betrokken partijen in een “zeer uitdagende omgeving” werkten.

READ  Sidney Poitier stierf op 94-jarige leeftijd

Tyley voegde eraan toe dat hij Djokovic graag zou zien spelen op de Australian Open. Hij hoopt deze maand in Melbourne zijn 10e Australian Open-titel en 21e Grand Slam-titel te winnen.

De detentie van Djokovic in het Park Hotel, een alternatief detentiecentrum voor vluchtelingen en asielzoekers, krijgt sinds donderdag veel aandacht; Aanhangers verzamelden zich buiten om zijn vrijlating te eisen, terwijl anderen de benarde situatie benadrukten van ongeveer 30 vluchtelingen die in het hotel werden vastgehouden.

Zijn fans worstelen om Novak Djokovic uit zijn hotel te krijgen.  Binnen vragen vluchtelingen zich af of ze ooit zullen vertrekken
Terug naar het thuisland van Djokovic, Servië, Zijn ouders hadden het moeilijk Over de omstandigheden waaronder ze zeggen dat hun zoon een “gevangene” is in het hotel – een claim die Andrews eerder deze week ontkende.

“Hij is vrij om te vertrekken wanneer hij dat wil, en de Border Force zal het echt gemakkelijker maken”, vertelde Andrews vrijdag aan ABC.

In een interview met de Servische nationale televisie RTV Pink op zaterdag zei de premier van het land, Ana Brnabic, dat hij “glutenvrij eten, fitnessapparatuur en laptops” zou krijgen terwijl Djokovic nog steeds wordt vastgehouden.

Volgens gerechtelijke documenten die zaterdag zijn vrijgegeven, heeft Djokovic herhaaldelijk geëist dat hij wordt overgebracht naar een “geschiktere rustplaats voor training” voorafgaand aan de Australian Open.

Brannick zei dat hij met de Australische minister van Buitenlandse Zaken Maris Payne had gesproken, maar zijn beslissing om in het Djokovic Park Hotel te blijven niet kon herroepen en de uitkomst van zijn rechtszaak afwachtte.

“Hij is nog steeds in het Park Hotel, maar ik hoop dat we zijn verblijf wat betaalbaarder hebben gemaakt met de aanbiedingen die we voor hem hebben gekregen”, zei hij.

READ  El Cajon: geen overlevenden van vliegtuigcrash in San Diego County

Josh Pennington heeft bijgedragen aan de rapportage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *