Jean-Marc Wally, directeur van de Dallas Pierce Club, is op 58-jarige leeftijd overleden

LOS ANGELES – Emmy-winnende regisseur en producer Jean-Marc Wally is overleden na het regisseren van de hitfilm “Big Little Lies” van de HBO-serie. Hij is 58 jaar oud.

In het weekend stierf Wally zondag in zijn kamer buiten Quebec City, Canada, volgens zijn vertegenwoordiger, Bumble Ward, op zondag.

Wally werd geprezen om zijn natuurlijke benadering van filmmaken in het afgelopen decennium, waarbij hij onder meer Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Amy Adams en Jack Gillenhall regisseerde.

Jean-Marc Wally woonde de 71e Emmy Awards op 22 september 2019 bij in het Microsoft Theater in Los Angeles.Matt Winkelmeyer / Getty Images-bestand

Hij regisseerde Emily Blunt in “The Young Victoria” uit 2009 en werd de meest gewilde naam in Hollywood na de “Dallas Pierce Club” met Matthew McConaughey en Jared Letto, en ontving zes Academy Award-nominaties, waaronder die voor beste film.

Hij gebruikte vaak natuurlijk licht en handcamera’s om het scenario te verbeteren en acteurs de vrijheid te geven om binnen een scèneruimte te bewegen. De bemanning zwierf langs de Pacifische kust voor de opnames van Witherspoon in “Wild” uit 2014.

In een interview in 2014 met Associated Press zei de Canadese filmmaker over zijn cast: “Ze kunnen overal naartoe verhuizen.” “Benadrukt verhaal, emotie, karakters. Ik probeer me er niet te veel mee te bemoeien. Ik heb niet de behoefte om shows te schrappen. Vaak zeiden de cameraman en ik: ‘Deze locatie is lelijk. Het is niet erg goed. Maar hé, dat is het leven.”

Hij herenigde zich met Witherspoon om het eerste seizoen van “Big Little Lies” in 2017 te regisseren, en regisseerde Adams in 2018’s “Sharp Objects” voor HBO. Valli won twee DGA-awards.

READ  Benjamin Netanyahu zou naar verluidt dicht bij pleidooi zijn in corruptiezaak | Benjamin Netanyahu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *