Klassieke BlackBerry-telefoons werken niet meer vanaf 4 januari

Vanaf dinsdag 4 januari is het bedrijf Stop met het uitvoeren van ondersteuning Voor zijn klassieke apparaten met BlackBerry 10, 7.1 OS en eerder. Dit betekent dat al zijn oudere apparaten die niet op Android-software draaien, niet langer gegevens kunnen gebruiken, sms-berichten kunnen verzenden, toegang hebben tot internet of bellen naar 911.
De meeste mobiele gebruikers Ben overgestapt van BlackBerry – De laatste versie van zijn besturingssysteem gelanceerd in 2013 – De stap om de ondersteuning voor zijn telefoons stop te zetten markeert het einde van wat ooit werd beschouwd als een ultramoderne technologie.
Het bedrijf eerst Bekend gemaakt Nieuws in september 2020 als onderdeel van een inspanning om zich te concentreren op het leveren van beveiligingssoftware en -diensten aan bedrijven en overheden over de hele wereld onder de naam BlackBerry Limited.
BlackBerry (PP) Is vaak geweest Buiten de telefoonwereld Sinds 2016, maar al enkele jaren, heeft Austin zijn merk in licentie gegeven aan telefoonfabrikanten, waaronder OnwardMobility, een in Texas gevestigde beveiligingsstartup voor het 5G BlackBerry-apparaat dat draait op TCL- en Android-software. (Android-apparaten van BlackBerry worden niet beïnvloed door het einde van de service.)

BlackBerry’s old-school mobiele telefoons met fysieke toetsenborden uit de late jaren 1990 en vroege jaren 2000 waren ooit erg populair en mensen gaven ze de bijnaam “CrockBerry”. Het toetsenbord sprak professionals aan die de flexibiliteit wilden om buiten kantoor te werken Enkele van de tools die ze gebruikten Op de desktopcomputer.

Voor degenen op Wall Street, beroemdheden als Kim Kardashian en president Barack Obama, zijn deze apparaten een statussymbool en onderdeel geworden. Op het hoogtepunt in 2012 had BlackBerry meer dan 80 miljoen actieve gebruikers.

READ  Brand in huis in Quakertown: Ambtenaren van Bucks County onderzoeken een brand waarbij een vader en zijn twee zonen zijn omgekomen in de 11 rechtbank van Essex.

Het bedrijf begon in 1996 als Two-Way Pagers onder de naam Research in Motion. Zijn eerste gadget, de “Inter t ctive pager”, was een natuurkundig toetsenbord voor het reageren op klantpagina’s, een soort sms/e-mail hybride. Drie jaar later introduceerde RIM de naam BlackBerry met de BlackBerry 850.

Uiteindelijk kregen BlackBerry-telefoons ondersteuning voor e-mail, apps, surfen op het web en BPM, een pre-WhatsApp-gecodeerd sms-platform, en werd BlackBerry ingehaald door zijn concurrenten.

Maar door de touchscreen-revolutie van Apple met de iPhone in 2007 leken de aanbiedingen van BlackBerry minder. Het probeerde aanraakschermen en uitschuifbare toetsenbordmodellen, met weinig succes. Hierdoor ontstonden enkele telefoons die geen fysiek toetsenbord hadden, maar ze zagen niet het belangrijkste verschil van de BlackBerry: het tactiele toetsenbord.

BlackBerry verliet uiteindelijk zijn eigen software, omarmde Android en legde zijn beveiligingssoftware er bovenop. Het heeft enig succes gehad in bedrijfsbeveiligingssoftware en autosoftware.

Hoewel TCL in 2020 stopt met het maken van toestellen onder de naam BlackBerry, wachten sommige fans op de komst van het BlackBerry 5G-toestel van OnwardMobility, dat aanvankelijk in 2021 op de markt zou komen. Ondanks de vertraging heeft ze nog steeds een banner op haar website.”Komt 2021.”

Dave Goldman van CNN Business heeft bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *