Live-aankondigingen: Duizenden gezinnen is gevraagd te evacueren te midden van een zich snel uitbreidend Colorado-vuur

De politie van gouverneur Jared heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Duizenden mensen wordt gevraagd om onmiddellijk te evacueren vanwege een zich snel uitbreidende bosbrand in Boulder County, Colorado.

Volgens de Boulder County Sheriff hebben zich donderdagmiddag verschillende kleine grasbranden ontwikkeld tot een brand in het centrum van Colorado, veroorzaakt door het naar beneden vallen van hoogspanningskabels te midden van harde wind.

Louisville, Colorado, met een bevolking van ongeveer 20.000, wordt gevraagd te evacueren, volgens het Boulder Office for Emergency Management. De Superior City van Colorado, waar ongeveer 13.000 mensen wonen, wordt ook gevraagd om te evacueren.

Denver / Boulder’s National Weather Service beschreef de situatie in Louisville als levensbedreigend in een waarschuwing op Twitter op donderdagmiddag en drong er bij mensen op aan om onmiddellijk te evacueren.

Centura Health Avista Adventist Hospital in Louisville is begonnen met het ontslaan van zijn patiënten uit de meest kritieke toestand, vertelde een woordvoerster van Centura Health donderdagmiddag aan ABC News.

Zes patiënten werden vanwege brandwonden naar UCHealth Broomfield gebracht, dat het Boulder-gebied bedient, bevestigde een ABC-woordvoerder.

Brandweerfunctionarissen in Colorado vertelden ABC News dat harde wind het moeilijk maakte om luchtbronnen te krijgen om het vuur te bestrijden.

READ  Winterstorm: sneeuw en harde wind onderweg, met meer dan 50 miljoen weerswaarschuwingen aan de oostkust

Eerder donderdag werden windsnelheden tot 100 mph gemeld in North Jefferson County, terwijl winden tot 80 mph werden gerapporteerd in delen van Boulder County. De stad Boulder werd donderdagmiddag getroffen door winden tot 70 mph.

Volgens de National Maritime and Atmospheric Administration en het Department of Agriculture ervaart het Boulder-gebied momenteel een ernstige droogte.

De gouverneur van Colorado, Jared Police, heeft de noodtoestand uitgeroepen vanwege een brand in Boulder County, zei zijn kantoor.

“Gebeden voor duizenden families die geëvacueerd zijn na brand in Superior en Boulder County”, zei de politie. getweet. “Snelle wind verspreidt vlammen snel en alle vliegtuigen zijn geland.”

Jeff Cook, Don Manso, Jenna Harrison en Don Beck van ABC News hebben bijgedragen aan het rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *