Na een vertraging in de loting van de Australian Open opent Novak Djokovic het kampioenschap tegen landgenoot Miomir Kekmanovic

Melbourne, Australië – Novak Djokovic Het is nu bekend dat hij het op zal nemen tegen mede-Serviërs Myomir Kekmanovic In de eerste ronde van zijn Australian Open-titel verdedigen, als hij mag spelen.

De visumstatus van Djokovic blijft de focus tot de trekking van donderdag om de beugels voor het heren- en damesenkelspel op het eerste grote tennistoernooi van 2022 te bepalen.

En daarna.

De Australische minister van Immigratie overweegt nog of hij de negenvoudig niet-gevaccineerde en verdedigende Australian Open-kampioen tegen COVID-19 moet uitzetten.

Zo is Djokovic voortdurend in de war.

Djokovic’s visum werd ingetrokken toen hij vorige week in Melbourne aankwam, en zijn vaccinvrijstelling werd in twijfel getrokken, maar hij won een juridische strijd over de praktijk om hem toe te staan ​​in het land te blijven.

Minister van Immigratie Alex Hawk buigt zich over de kwestie sinds het visum van rechter Djokovic maandag werd ingetrokken.

Djokovic, 34, probeerde zijn aandacht op de speelplaats te richten vier dagen nadat hij was vrijgelaten uit de vreemdelingenbewaring. Hij hield om 12.00 uur een training in de Rod Laver Arena, de vierde deze week.

Als hij door mag gaan, zou Djokovic door kunnen gaan naar de kwartfinales tegen de als 7e gerangschikte bieder voor de herenrecord 21e titel. Matteo Bertini En misschien tegen een halve finale Rafael Nadal of tertiair Alexander SverrevDie staan ​​allebei aan de onderkant van zijn helft van de loting.

Aan de vrouwenkant, eerste plaats Asfeestje En huidige kampioen Naomi Osaka De loting eindigde in dezelfde categorie, waardoor de twee beste spelers van het toernooi elkaar konden ontmoeten in de vierde ronde, die aanvoelt als een finale.

READ  Tesla roept om veiligheidsredenen bijna half miljoen elektrische auto's terug

Osaka, door een gebrek aan concurrentie in 2021 op nummer 1 van de wereld gerangschikt, staat 13e achter de lijst.

De loting van de Australian Open is donderdag uitgesteld vanwege onzekerheid over de visumstatus van Djokovic.

Het zou plaatsvinden in Melbourne om 15.00 uur lokale tijd, maar een van de wedstrijdfunctionarissen vertelde de wachtende media dat de ceremonie tot nader order was uitgesteld en dat hij verder geen commentaar had gegeven.

Het werd later veranderd in 16:15 lokale tijd.

Maandag begint de Australian Open. Djokovic reisde naar Australië om zijn 21e Grand Slam-titel te winnen, waarmee hij de 20 gedeelde Grand Slam-titels verbrak. Roger Federer En Natal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *