Nadat Denver Broncos-hoofdcoach Vic Fangio als tweede op rij als laatste eindigde

Englewood, Colo – Voor de tweede keer in vier jaar heeft de huidige seizoensdroogte in Denver Broncos ertoe geleid dat de hoofdcoach zijn baan is kwijtgeraakt.

De Broncos, na 7-10 te zijn geëindigd, schakelden zondag Vic Fangio uit omdat ze de play-offs voor het zesde seizoen op rij misten.

Verschillende bronnen vertelden Jeff Lekvol van ESPN dat de Broncos aanvalscoördinator Pat Shurmur en speciale teamcoördinator Tom McMahon hadden ontslagen.

Joe Ellis, de voorzitter en CEO van Broncos, zei dat de beslissing tegen Fangio was genomen tijdens een gesprek zondagochtend met General Manager George Patton.

“De afgelopen drie seizoenen heeft Vic zijn hart en ziel getraind voor Broncos”, zei Ellis in een verklaring. Ik wil Coach Fangio bedanken voor de maximale inzet voor ons bedrijf vanaf de dag dat hij werd aangenomen.

“George heeft de volledige bevoegdheid om de volgende hoofdcoach van de Broncos te selecteren. Dit is zijn beslissing en zijn plan. Ik heb het volste vertrouwen in het vermogen van George om een ​​complete en succesvolle hoofdcoach te vinden.”

“We zullen George alle beschikbare middelen geven en hem volledig steunen bij het inhuren van de beste hoofdcoach om de Broncos te leiden.”

Na het seizoen 2018 ontsloegen de Broncos Fangio’s pionier Vance Joseph voor twee jaar. Hij is momenteel de defensieve coördinator van de Arizona Cardinals.

De Broncos eindigden in de top 10 van de Defense League in bijna elke grote divisie en quarterback. Teddy Bridgewater Ondanks het missen van de laatste drie wedstrijden met een hersenschudding, gooide hij voor de beste 18 touchdowns van zijn leven. Maar de slechte overtreding van Denver en het spelen van willekeurige speciale teams leidden er uiteindelijk toe dat Fangio zijn baan verloor.

READ  Cowboys vs. Washington Football Team: Dallas verslaat Washington na het winnen van NFC East-titel

Fangio, 63, voltooide het derde jaar van een vierjarig contract dat hij tekende toen hij Joseph verving in 2019.

Fangio’s val werd veroorzaakt door zijn voortdurende zoektocht naar een langetermijnoplossing in de quarterback, waarbij hij zijn record van 19-30 in alle drie de seizoenen overtrof, een verandering in GM (Patton huurde John Elway in 2021 in) en een bijna constante. Moeite om punten te halen. Er is ook een stijging van de eigendomsstatus, waaronder een juridische strijd, waarbij het team naar verwachting volgend jaar wordt verkocht.

Fangio heeft de afgelopen twee seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen te midden van de Govt-19-epidemie, waaronder de nederlaag van 2020 tegen de New Orleans Saints, waarin de Broncos geen van hun quarterbacks in uniform hebben.

“Ik waardeer echt alles wat hij heeft bereikt in de Wig en de NFL”, zei Baden in een verklaring. “Het afgelopen jaar waardeer ik zijn partnerschap, vriendschap en het onvermoeibare werk dat hij heeft laten zien als onze hoofdcoach.

“Vic zal veel succes blijven hebben in deze competitie en ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan voor de Broncos en voor mij persoonlijk.”

Broncos 7-6 en AFC’s chaotische play-offrace met nog vier wedstrijden te gaan. In de tweede helft van het seizoen verklaarde Patten herhaaldelijk hoeveel hij Fangio respecteert en hoeveel hij genoot van “werken met Vic”.

Maar de laatste vier wedstrijden gingen niet goed omdat de Broncos elke wedstrijd verloren. Denver speelde de wedstrijd na het seizoen niet na het afsluiten van het seizoen 2015 na de overwinning van de Super Bowl 50 en eindigde niet boven de 0,500 na een score van 9-7 in 2016.

READ  Rachel Jeckler verontschuldigt zich voor monoloog Britney Spears

Spelers hebben vaak gezegd dat ze Fangio’s eerlijkheid en eerlijke houding waarderen. Maar de tourniquets in de quarterbacks, opnieuw een seizoen van gemiddeld meer dan 23 punten per wedstrijd – die ze sinds 2014 niet meer hebben gehad – en nog een paar bubbels in de speciale teams waren te hoog voor Fangio om mee om te gaan.

Bridgewater is de 10e verschillende quarterback die vanaf de 13e week van het seizoen 2016 ten minste één wedstrijd voor de Broncos begint, met Philip Lindsay die in de wedstrijd van 2020 niet achter het centrum opent tegen de Saints.

Elway, die na het seizoen 2020 aftrad als de belangrijkste voetbalbeslisser van het team – hij was hoofd voetbaloperaties – huurde Fangio in om te vertrouwen op zijn discipline, verantwoordelijkheid, onderwijs en expertise aan de verdedigende kant van de bal. Bronchospasme is voldoende om seizoensgebonden droogte te overwinnen.

In die tijd noemde Elway die dingen de ‘basis van het voetbal’ en Fangio had tientallen jaren gewacht op zijn eerste kans op leiderschapscoaching. Fangio verzekerde dat de details belangrijk waren en dat de Broncos niet “dood door centimeters” zouden lijden.

Maar zelfs zijn optimisme over een dynamisch bas-rushduo Van Miller En Bradley Sup Ontsteking is niet effectief voor zelfverdediging. Met de gescheurde ACL miste Sub op vier na alle wedstrijden in het seizoen 2019 en Miller miste het hele seizoen 2020 met een enkelblessure.

Sub miste dit seizoen negen van de eerste tien wedstrijden na een enkeloperatie en begin november ruilde Patten Miller voor de Los Angeles Rams.

READ  'Amazing Milestone': James Webb-telescoop volledig gebruikt in de ruimte | Ruimtenieuws

Broncos, een jonge selectie om Fangio te vervangen, heeft voldoende ruimte voor het betalingsbereik en heeft al 11 keuzes voor dit ontwerp van april.

“Vooruitkijkend is er veel werk aan de winkel om het naar een hoger niveau te tillen”, zei Patton zondag in een verklaring. “Slagen is niet eenvoudig en we gaan de kans aan om op elk gebied van ons proces te verbeteren.

“Onze zoektocht naar de volgende hoofdcoach van Broncos zal een alomvattend, samenwerkingsproces zijn. We benaderen het met een open geest en kijken ernaar uit om tijd door te brengen met enkele van de beste kandidaten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *