NASA voltooit belangrijke JWST-implementaties

17.55 uur Oost bijgewerkt met opmerkingen van een persconferentie na de uitzending.

WASHINGTON – Het hoofdglas van NASA’s James Webb Space Telescope werd op 8 januari onthuld, waarmee de belangrijkste stappen in de post-Eval-implementatie van het gigantische laboratorium werden voltooid.

De controllers gaven opdracht tot het samenstellen van een assemblage genaamd de Starboard Primary Mirror Wing, die 3 van de 18 secties van het hoofdglas had. De vleugel werd voor de lancering tegen de zijkant van het ruimtevaartuig gevouwen en in ongeveer drie uur bracht een motor hem in positie en vergrendelde hem vervolgens. Een soortgelijke vleugel aan de andere kant van het hoofdglas is op 7 januari vervangen.

Markeerde het einde van de inzet van de twee glazen vleugels Sleutelreeksen van ruimtetelescopen Het begon kort nadat het op 25 december op Ariane 5 werd gelanceerd. Die inspanningen omvatten het gebruik van primaire en secundaire glazen, Het is geweldig zonlicht En andere apparaten zoals zonnepaneel en antenne gingen zonder grote problemen verder.

“De afgelopen twee weken waren absoluut geweldig”, zegt Bill O’Callaghan, JWST’s projectmanager bij NASA’s Goddard Space Flight Center.

Hij bedankte het team van twee ingenieurs die toezicht hielden op de inzet, evenals Goddard en Northrop Krumman, de hoofdaannemer voor het werk, die het ruimtevaartuig vorig jaar in zijn lanceersysteem hadden opgeslagen. “Als ze het niet goed hadden gedaan, zouden de afgelopen twee weken niet zijn gegaan zoals ze zijn gegaan.”

Controllers vieren de succesvolle implementatie van een deel van de Primary Mirror, de laatste sleutelimplementatie voor de JWST, op 8 januari. Krediet: NASA / Bill Ingalls

“Het is niet zo eenvoudig als het lijkt”, vertelde Ochs later op een persconferentie. “Het is gemakkelijk bekend en benadrukt dat we alle juiste dingen hebben gedaan die tot dit moment hebben geleid.”

READ  Cowboys vs. Washington Football Team: Dallas verslaat Washington na het winnen van NFC East-titel

Deze ranglijsten vertegenwoordigen slechts het einde van een fase om de ruimtetelescoop van 10 miljard dollar te bedienen. In de komende maanden zullen ingenieurs de optiek van de telescopische spiegels uitlijnen en alle vier de instrumenten van de monitor controleren. Het ruimtevaartuig zal op 23 januari een manoeuvre maken om in een elliptische baan rond het langeafstandspunt Aarde-Zon L-2 op 1,5 miljoen kilometer van de aarde te komen. Zes maanden na de lancering van JWST is de wetenschap klaar om haar werkzaamheden te beginnen.

Lee Feinberg, elementmanager voor JWST’s optische telescoop in Goddard, vertelde op de conferentie dat de spiegels pas vier maanden voor het werk volledig uitgelijnd zouden zijn. In eerste instantie zei hij “we verwachten dat ze erg vals zijn”, met een subtiel proces om de bril uit te lijnen op een deel van de golflengte. “Het is een lang proces, maar aan het eind verwachten we een foto te zien van een ster die eruitziet als een ster.”

“Deze telescoop is niet klaar uit de doos. De eerste foto’s zijn lelijk’, zegt Jane Rigby, een JWST-actieprojectwetenschapper bij Goddard. Hij zei dat NASA niet van plan was om die beelden vrij te geven en zou wachten tot de telescoop volledig uitgelijnd was en de instrumenten gereed waren. “We willen ervoor zorgen dat de eerste beelden die de wereld ziet, worden gerechtvaardigd door deze telescoop van 10 miljard dollar die de mensheid vanuit deze telescoop ziet.”

Er waren 344 single-point storingen op het ruimtevaartuig, zeiden projectfunctionarissen vóór de lancering van JWST, voornamelijk gerelateerd aan het implementatiesysteem. Volgens Mike Menzel, Mission Systems Engineer voor JWST in Goddard, zijn alle belangrijke implementaties op 49 na voltooid en met pensioen. “Deze 49 zijn gemeenschappelijk voor alle missies”, zei hij, evenals het voortstuwingssysteem en de uitrusting van het ruimtevaartuig. In sommige gevallen hebben die mislukkingen alleen invloed op bepaalde wetenschappelijke doelen, niet op de algemene missie.

READ  Benjamin Netanyahu zou naar verluidt dicht bij pleidooi zijn in corruptiezaak | Benjamin Netanyahu

Hij zei ook dat de precisielancering van het ruimtevaartuig zijn levensduur zou moeten verlengen door de voortstuwing te verminderen die moet worden gebruikt om de L-2 te bereiken. “We hebben nu een klein beetje van de brandstoflimiet vergeleken met 10 jaar geleden”, de geplande wetenschappelijke levensduur van dit werk. “Globaal gesproken is dit zo’n 20 jaar impuls.” NASA heeft eerder gezegd dat precisielancering de levensduur “aanzienlijk” zou verlengen, maar er zijn nog geen cijfers vrijgegeven.

Ondanks het werk dat voor ons lag, vierden NASA-functionarissen de mijlpaal van het voltooien van de implementaties. “Hoewel de reis nog niet compleet is, zal ik me bij het webteam voegen, wat rustiger ademhalen en me toekomstige ontwikkelingen voorstellen die de wereld zullen inspireren”, zei NASA-beheerder Bill Nelson in een verklaring. “Elke prestatie die al is gemaakt en toekomstige prestatie is een bewijs van de duizenden uitvinders die hun leven in dit werk hebben gestort.”

NASA Associate Administrator for Science Thomas Zurbuchen merkte op dat de laatste implementatiestappen die op NASA-televisie werden uitgezonden, niet zijn geschoren sinds zijn introductie, die is vergeleken met de “playoff-baarden” die professionele atleten laten groeien. Hij dacht dat de baard zou moeten groeien totdat JWST volledig was gebruikt.

Met de vleugel van de laatste spiegel ingeklapt, hoopte hij dat de baard niet lang zou duren. “Ik verwacht echt dat ik me vandaag zal scheren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *