New York City begint 2022 op het honkbalveld op Times Square

NEW YORK (AP) – New York City heeft het nieuwe jaar verwelkomd – en biedt op 2021 – terwijl oudejaarsavond zich traditioneel over Times Square verspreidt en terugkeert naar een stad die wordt geteisterd door wereldwijde epidemieën.

Nieuwjaarsparade over de hele wereld, tijdzone, tijdzone, En duizenden oudejaarsvierders stonden schouder aan schouder om de 6-tons bal te zien, vol met bijna 2.700 Waterford-kristallen, en daalden neer boven de menigte van ongeveer 15.000 live toeschouwers – veel minder dan vele tienduizenden toeschouwers. De lichten van de feesttent op oudejaarsavond van het land en de geneugten van de landing op het wereldberoemde plein in het algemeen om te baden in Hubla.

Het deed dit toen een rusteloze natie de hoop probeerde te zaaien dat de ergste dagen van de epidemie nu achter de rug waren – ondanks dat volksgezondheidsfunctionarissen vrijdag waarschuwden voor ongecontroleerde vieringen te midden van toenemende COVID-19-infecties door de Omigran-variant.

Vanwege een epidemie was het bal vorig jaar voor het publiek gesloten.

Toen de bal viel en de straten losbarsten van opwinding, realiseerde Maya Sharm, een bezoekende hondentrainer uit New Jersey, dat 2021 was ingestort.

Minuten na de slag om middernacht zei hij: “Dit is een teken van een terugkeer naar normaal.”

“Ik hoop dat het dit jaar anders zal zijn”, zei zijn collega Brandon Allen. “We hebben die consistentie al. We weten wat er aan de hand is – er is nu een nieuwe soort – maar op dit moment is het alsof we er al twee jaar mee bezig zijn.

READ  Chauffeurs zitten meer dan 15 uur vast op I-95 in Stafford County, Washington - NBC4 Washington

Hoewel de menigte klein was, brulde de menigte toen mensen van heinde en verre reisden om aanwezig te zijn. Confetti wordt verlicht door elektronische reclameborden in een licht briesje op een milde winternacht in New York City.

Mary Gonzalez stond een paar meter achter een menigte en wilde afstand houden van iedereen die onbewust het virus bij zich had.

“Ik ben blij dat 2021 voorbij is, want het heeft voor veel problemen gezorgd voor iedereen”, zegt Gonzalez, een bezoeker uit Mexico-Stad die het Amerikaanse erfgoed wilde overnemen. “We hopen dat 2022 veel beter zal zijn dan dit jaar.”

De klok tikte na middernacht en het jaarlijkse bal werd gehouden aan het begin van het nieuwe jaar, meestal herdacht met champagnekurken, pinten, opgewekte warmte en hoop op de beste tijden.

Times Square wordt vaak het kruispunt van de wereld genoemd en stadsfunctionarissen drongen er bij Marquez op aan om een ​​oudejaarsevenement te houden om de regressie van de stad te demonstreren te midden van een heropleving van het coronavirus.

Maar 2022 begint net als het voorgaande jaar – de epidemie verhult nu al een onzekere toekomst.

Hoewel sommige steden, zoals Atlanta, hebben besloten hun eigen vieringen te annuleren, is het twijfelachtig of de stad de taal dit jaar zal kunnen annuleren, aangezien de stad een recordaantal COVID-19-gevallen registreerde in de dagen voorafgaand aan het.

COVID-19-gevallen in de Verenigde Staten op een recordhoogte Gemiddeld meer dan 265.000 per dag. New York City registreerde het aantal nieuwe, bevestigde gevallen – bijna 44.000 – op woensdag en een vergelijkbaar aantal op donderdag, volgens cijfers van de staat New York.

READ  5 takeaways from the Packers' dramatic victory over the Browns

Ambtenaren adviseerden bezoekers om maskers te dragen en een vaccinatiebewijs te tonen. De organisatoren hoopten aanvankelijk dat meer dan 50.000 toeschouwers konden deelnemen, maar de plannen werden drastisch verminderd vanwege wijdverbreide uitbraken.

Rapartiest en acteur LL Cool J zou vrijdagavond een van de podiumklimmers zijn op Times Square, maar hij kondigde zijn vertrek aan omdat hij positief testte op COVID-19.

Maar burgemeester Bill de Blasio deed om middernacht afstand van het toezicht op de dichtstbevolkte stad van het land en zei dat de festiviteiten op Times Square “de wereld zouden laten zien dat New York City op onze weg vecht”.

De aantredende burgemeester van New York City, Eric Adams, trad aan op Times Square Zodra de bal viel. Om de flexibiliteit van de stad te waarborgen, stond hij eerder al een tijdje op het hoofdpodium.

“Het is geweldig als New York het hele land laat zien hoe we terugkomen”, zei hij. “We hebben de hele wereld laten zien wat we hebben gecreëerd. We zijn ongelooflijk. Dit is een ongelooflijke stad, geloof me, we zijn klaar voor een grote comeback, want dit is New York.

Dat gevoel van hoop was bij gewone mensen.

“Ik kijk terug, ik zie het als een soort stressvol jaar, maar het is geen verschrikkelijk jaar geweest”, zei Lynn Cafarshio, die het publiek uitdaagde om de festiviteiten bij te wonen met haar man Pete.

Hij was een reisgids in New York City en was een tijdlang werkloos toen de economie dichtging en het toerisme daalde.

“We zijn verheugd dat 2021 binnenkort afloopt, maar volgend jaar zal zeer positief zijn”, zei hij.

READ  Robert Pattinson en Zo Gravitz in luxe in 'Batman' trailer

Hoewel de menigte klein was, verzamelden mensen zich voor het blok om de bal te zien vallen.

Student verpleegkunde Ashley Ochoa en haar vriend, Jose Avelar, reisden van Central Valley, Californië, vooral naar Times Square.

“COVID heeft me veel dingen tegengehouden”, zei Ochoa, “maar ik ben hier vandaag en daarom ben ik dankbaar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *