Novak Djokovic houdt telefonisch een trainingsessie met de premiers van Australië en Servië over zijn controversiële visum

Melbourne, Australië – Tennisster Novak Djokovic Hij hield dinsdag een training in Melbourne Park, de tweede dag van zijn vrijlating op dinsdag, met de nadruk op het verdedigen van zijn Australian Open-titel, ondanks de mogelijkheid om te worden uitgezet omdat hij niet was ingeënt tegen COVID-19.

De als eerste gerangschikte Servische speler betrad de showcourt, slechts enkele uren nadat hij maandag een juridische strijd had gewonnen tegen de intrekking van zijn visum om praktische redenen. Hij keerde dinsdag terug voor een gesloten training, de deuren waren op slot en alleen zijn ondersteuningsteam mocht de Rod Lever-arena binnen.

Luchtfoto’s gemaakt per helikopter van Australische tv-netwerken toonden dat de negenvoudig winnaar van de Australian Open binnen een week na de start van de eerste Grand Slam van dit jaar weer aan het werk ging.

De Australian Open heeft de ranglijst voor de Australian Open bekendgemaakt en Djokovic is de nummer 1 in het herenenkelspel.

Terwijl hij vier dagen opgesloten probeert door te brengen in een immigratiedetentiecentrum, heeft Djokovic opnieuw de indruk dat zijn visum kan worden ingetrokken.

De Australische minister van immigratie, Alex Hawke, overweegt zijn bevoegdheid om een ​​tennisster te deporteren op grond van een afzonderlijke wet te implementeren, en evalueert de medische vrijstelling voor het niet vaccineren van Djokovic om naar Melbourne te gaan en de informatie in de visumaanvraag.

De Australische Associated Press zei dinsdag dat het de beslissing niet verwachtte, nadat het kantoor van Hawke een verklaring had afgegeven waarin stond dat de zaak nog in behandeling was.

De premiers van Australië en Servië bespraken eerder op dinsdag het gevaarlijke visum van Djokovic.

Het ontvoeringsdrama zorgde voor polarisatie van de ideeën en kreeg veel steun voor de twintigvoudig Grand Slam-winnaar in zijn thuisland Servië.

READ  De brand in Philadelphia begon toen een 5-jarige jongen een kerstboom aanstak

De Australische premier Scott Morrison en zijn Servische premier Ana Brnabic zijn in een telefoongesprek overeengekomen om contact op te nemen met het controversiële visum van de 34-jarige, aldus het kantoor van Morrison.

“De premier legde ons onpartijdige grensbeleid uit en zijn rol bij de bescherming van Australië tijdens de Govt-19-epidemieën”, zei het kantoor van Morrison in een verklaring. “Ze hebben allebei afgesproken om in contact te blijven over de kwestie.”

De Servische openbare omroep Radio Television meldt dat Brennick Morrison is gevraagd ervoor te zorgen dat de tennisster waardig wordt behandeld.

“Gezien het feit dat Novak Djokovic de afgelopen dagen niet mocht trainen, benadrukte de (Servische) premier vooral het belang van de voorwaarden voor training en fysieke voorbereiding voor de komende competitie”, meldt de RTS.

Djokovic plaatste dinsdagochtend vroeg een foto van zichzelf en drie leden van zijn groep op sociale media in Melbourne Park.

“Ik ben blij en dankbaar dat de rechter mijn visum heeft ingetrokken. Ondanks dit alles wil ik blijven en deelnemen aan de #AustralianOpen-competitie. Daar zal ik me op concentreren”, zei hij. Djokovic getweet. “Ik ben hierheen gevlogen om te spelen op een van de belangrijkste evenementen die we houden voor geweldige fans.”

Het visum van Djokovic werd afgelopen donderdag ingetrokken door een grensbeambte op de luchthaven van Melbourne.

READ  Robert Pattinson en Zo Gravitz in luxe in 'Batman' trailer

Een rechter trok zijn visum in en beval dat Djokovic maandag uit hechtenis wordt vrijgelaten, daarbij verwijzend naar procedurefouten door grensbeambten op de luchthaven.

Djokovic werd vorige maand door de Victoriaanse deelstaatregering en toernooiorganisator Tennis Australia vrijgesteld van de vaccinregels voor het contracteren van Govt-19.

Maar de Australische grensmacht heeft geweigerd hem vrij te stellen van nationale immunisatieregels voor inkomende niet-staatsburgers.

Het zei dat infectie in de afgelopen zes maanden een reden was voor uitsluiting van vaccinatie in gevallen waarin het coronavirus een ernstige ziekte veroorzaakte.

Documenten die door een federale rechtbank zijn vrijgegeven, hebben nieuwe vragen doen rijzen over de aanvraag van Djokovic om het land binnen te komen, nadat hij de autoriteiten had verteld dat hij 14 dagen voor de vlucht naar Australië niet had gevlogen.

Djokovic, gevestigd in Monte Carlo, landde woensdag kort voor middernacht in Melbourne en antwoordde “nee” op een eerdere reis op zijn Australische reisbericht.

Maar de huidige Australian Open-kampioen is december. Tennissen in de straten van de Servische hoofdstad Belgrado op de 25e en trainen in Spanje op de 31e – beide data binnen een termijn van 14 dagen.

In de mededeling staat dat het verstrekken van valse of misleidende informatie een ernstige overtreding is en dat er civielrechtelijke sancties beschikbaar zijn.

Djokovic vertelde grensfunctionarissen dat Tennis Australia de verklaring namens hem had ingevuld, maar de officier die zijn visum had ingetrokken, merkte op dat het sportsysteem het gemakkelijker zou hebben gemaakt “op basis van de informatie die door de visumhouder is verstrekt”.

Tsjechische tennisser nadat visum Djokovic was ingetrokken Renata Vorakova En een niet nader genoemde Europese tennisofficial is om soortgelijke redenen het land uitgezet.

READ  18 mensen, een dodelijke brand: voor sommigen zijn overvolle huizen geen optie

De conservatieve regering van Morrison heeft Tennis Australia de schuld gegeven van de mislukking, waarbij ministers het land beschuldigden van het misleiden van spelers over de Australische vaccinatie-eisen. Maar kranten melden dat Tennis het Australische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gesmeekt om de visumdocumenten van Djokovic en andere spelers te verifiëren voordat ze aan boord gaan. De afdeling deed dat niet.

De woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Christina Kennelly, gaf de schuld aan het gebrek aan planning van de regering voor de onrust.

Als Djokovic het land uit wordt gezet, zal dat ongelooflijke schade aanrichten aan Australië, “vertelde Kennell aan Seven Network Television”, maar als hij blijft, zal het ongelooflijke schade toebrengen aan onze strikte grenswetten en een echte schande voor de Australiërs die zo hard hebben gewerkt. Afsluit- en vaccinatiewerk.”

Kennelly zei dat de geschiedenis van Djokovic Australië “een beetje grappig” maakte op het wereldtoneel.

De Victoriaanse premier Daniel Andrews, die gastheer is van de Australian Open, zei dat de federale overheid de afgelopen maanden haar grensregels heeft gewijzigd.

“Je herinnert je misschien dat toen we het eerder over de uitzonderingen hadden, minister Hawk zei dat zijn verwachting was dat je het land niet zou binnenkomen, of je nu tenniste of iets anders deed, tenzij je een tweesnijdend zwaard was.” Andrews zei dat hij Kennell mag, een lid van de centrumlinkse Labour Party.

“Het viel ons toen gewoon op dat dit niet het standpunt van de regering van het Gemenebest was en dat ze dubbele nieuwkomers in het land toestonden”, voegde Andrews eraan toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *