Novak Djokovic loopt opnieuw het risico uitgezet te worden omdat zijn Australische visum is ingetrokken

Minister van Immigratie Alex Hawk maakte de beslissing vrijdag bekend in een verklaring na enkele dagen van overleg over het al dan niet uitzetten van de Servische ster.

Het is onduidelijk of Djokovic naar Australië zal worden gedeporteerd, aangezien zijn juridische team hem nog steeds kan uitdagen.

“Vandaag heb ik mijn bevoegdheden uitgeoefend op grond van artikel 133C (3) van de immigratiewet om het visum van de heer Novak Djokovic in te trekken op grond van de volksgezondheid, de gezondheid en de goede orde”, aldus de verklaring. .

“Bij het nemen van deze beslissing heb ik zorgvuldig de informatie overwogen die mij is verstrekt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Australische grensmacht en de heer Djokovic.

Het vonnis komt vier dagen nadat de rechter uitspraak heeft gedaan Ambtenaren van de Australian Border Force (ABF) zijn “oneerlijk” Toen ze zijn oorspronkelijke visum annuleerden toen hij op 5 januari in Australië aankwam. Rechter Djokovic beval zijn vrijlating binnen 30 minuten.
De tweede annulering was de Australische regering immigratiebeleid Onder toezicht.

Volgens de huidige Australische wetgeving, Alle internationale bezoekers moeten worden ingeënt tegen Kovit-19 – niet tegen Djokovic – tenzij ze een medische vrijstelling hebben.

Djokovic zei dat hij denkt dat hij kan meedoen omdat er twee onafhankelijke panels zijn Tennis is gelieerd aan Australië en de deelstaatregering van Victoria heeft hem vrijgesteld op grond van het feit dat hij in december Govt-19 contracteerde. De federale regering voerde aan dat er geen geldige reden was om Govt-19-infectie onder haar regels vrij te stellen.

Ondanks de uitspraak van maandag behield de immigratieminister de bevoegdheid van de minister om persoonlijk in te grijpen in de zaak. Hoewel tegen zijn beslissing beroep kan worden aangetekend, valt nog te bezien of Djokovic mag blijven.

READ  NFL Divisional Playoff-voorspellingen: Titans, Packers, Buccaneers en Chiefs? Wie gaat er door naar het congreskampioenschap? | NFL-nieuws

De rechter oordeelde dat als Djokovic was uitgezet, hij voor drie jaar uit Australië zou zijn verbannen. Dit kan echter in speciale omstandigheden worden verdisconteerd.

Minister van immigratie Alex Hawk gebruikte zijn uitvoerende bevoegdheden om het visum van Djokovic in te trekken.

De Australische premier Scott Morrison heeft gezegd dat het besluit van de minister om de door een visum beschermde “offers” van Djokovic te annuleren tijdens de epidemie door Australiërs is genomen.

In een verklaring zei Morrison: “De epidemie is ongelooflijk moeilijk voor elke Australiër, maar we zijn bij elkaar gebleven en hebben levens en middelen van bestaan ​​gered.”

“Australiërs hebben tijdens deze epidemieën veel offers gebracht en ze verwachten terecht dat de uitkomst van die offers behouden blijft”, zei hij. “Dit is wat de minister vandaag doet.”

Hoe is dit zo gekomen?

Djokovic arriveerde op 5 januari in Melbourne en zijn visum werd onmiddellijk ingetrokken omdat hij het land binnenkwam zonder geldige reden om niet tegen Kovit-19 te kunnen worden ingeënt.

Hij bracht meerdere nachten door in een detentiecentrum in Melbourne, waaronder tientallen vluchtelingen – van wie sommigen al meer dan acht jaar in vreemdelingenbewaring zitten.

Zijn advocaten vochten maandag de beslissing aan en wonnen de juridische strijd, maar er rezen vragen over het gedrag van Djokovic na een positieve test voor Kovit-19 op 16 december.

EEN Rapport gepubliceerd op sociale media Op woensdag gaf Djokovic toe dat hij niet onmiddellijk geïsoleerd was nadat hij een positieve diagnose had gekregen, maar ontkende dat hij wist dat hij het virus had tijdens het bijwonen van verschillende openbare evenementen.
Djokovic gaf toe dat hij niet onmiddellijk geïsoleerd was na de positieve Govt-test, aangezien Australië mogelijke discrepanties in de tests onderzocht.

Hij verontschuldigde zich voor de verkeerde informatie in zijn visumaankondiging voor Australië, vooral dat hij 14 dagen niet had gereisd voordat hij in het land arriveerde. Foto’s die in die periode zijn gemaakt, lijken hem zowel in Spanje als in Servië te tonen.

READ  Klassieke BlackBerry-telefoons werken niet meer vanaf 4 januari

Djokovic zei dat een van zijn ondersteunend personeel de informatie had ingediend en dat de weglating een “menselijke fout” was.

In de verklaring gaf Djokovic toe een interview en fotoshoot te hebben gedaan met een Franse sportkrant, terwijl Kovit Positive toegaf dat het een “beoordelingsfout” was.

Djokovic, die vocaal was voor de Govt-19 Vaccins and Vaccine Orders, zei dat de visumcontroverse en het besluit om hem al dan niet het land binnen te laten op hetzelfde moment kwamen. Wanneer het aantal Govt-19-zaken stijgt.

Vrijdag werden 34.836 gevallen gemeld in Victoria, de thuisstaat van de Australian Open in Melbourne, en werden 976 mensen opgenomen in het ziekenhuis met Covit-19. Het land heeft deze week een miljoen epidemieën overschreden.

Voorafgaand aan de beslissing zei de Servische president Alexander Vusic dat hij “trots” was om de tennisster te hebben geholpen tijdens het visumgeschil, maar erkende dat “mensen moeten worden ingeënt”.

Zijn fans worstelen om Novak Djokovic uit zijn hotel te krijgen.  Binnen vragen vluchtelingen zich af of ze ooit zullen vertrekken

Hij liet doorschemeren dat Djokovic had toegegeven dat hij niet onmiddellijk geïsoleerd was na een positieve test voor Govt-19 in december.

“Als je weet dat je getroffen bent, moet je niet in het openbaar uitgaan”, zei Vučić in een interview met de Servische Radio Television (RTS).

Ondertussen zei de Servische premier Ana Pranabic tegen de BBC dat het een “duidelijke overtreding van de regels” zou zijn als Djokovic op een openbaar evenement zou zijn nadat hij hoorde van de positieve test.

Wat is het volgende

Maria Jokal, de wettelijke vertegenwoordiger van de BDO voor migratiediensten, zei dat de advocaten van Djokovic 28 dagen de tijd zouden moeten hebben om de minister te vertegenwoordigen, en waarom hij zijn besluit zou moeten wijzigen.

READ  Vooraanstaande werknemers beschrijven de symptomen die ze zagen tijdens de recente regeringsgolf

Op dat moment kan hij worden teruggestuurd naar immigratiebewaring, meestal naar het Park Hotel in Melbourne, waar zijn advocaten hun volgende stap bespreken.

Experts zeggen dat Djokovic op een ander visum kan worden vrijgelaten om deel te nemen aan de Australian Open, ondanks dat zijn visum opnieuw wordt ingetrokken.

“Als er een ongelooflijke verontwaardiging is over de aanhouding van ’s werelds nummer één tennisser tijdens de Australian Open, kan de regering toegeven en hem uitzetten met een overbruggingsvisum”, zei Abul Rizvi, een voormalig plaatsvervangend staatssecretaris voor immigratie. .

Een overbruggingsvisum zou hem in staat stellen om aan zijn zaak te werken – of te spelen – maar de politieke implicaties van die beslissing zijn niet duidelijk omdat het in tegenspraak is met het nieuws dat Djokovic een gezondheidsrisico vormt voor het Australische volk.

Victoriaanse premier Daniel Andrews heeft al op vrijdag een eenvoudige oplossing voor dit probleem: “Laat je vaccineren.”

“Dat is wat belangrijk is… ik zeg dit tegen elke Victoriaanse natie. Dat is wat ik deed. Dat is wat mijn kinderen deden”, zei hij, eraan toevoegend dat de Australian Open groter was dan een speler en dat het probleem enorm was. een persoon.

CNN Tennis-bijdrager Ben Rothenberg en Hannah Richie, Angus Watson, Jesse Jung en Ivana Kottasova van CNN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *