Rusland, NAVO-gesprekken over Oekraïne-crisis: directe aankondigingen

Video

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei dat er aanzienlijke verschillen waren met Rusland na besprekingen die gericht waren op het verminderen van de spanningen met het Westen en het voorkomen van de Russische invasie van Oekraïne.schuldschuld…Zwembadfoto van Oliver Hoslet

Brussel – NAVO-leider woensdag zei dat er “aanzienlijke verschillen” waren na vier uur praten tussen het kamp en Rusland. En stopt de Russische invasie Vreedzame spanningen tussen Oekraïne en Moskou en het Westen.

Dat vertelde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op een persconferentie na besprekingen in het hoofdkwartier van het kamp in Brussel.

Hij zei dat de NAVO-bondgenoten er bij Rusland op hadden aangedrongen “onmiddellijk de situatie te verlichten” in Oekraïne, waar 100.000 Russische troepen geconcentreerd zijn nabij de grens, en de soevereiniteit en territoriale integriteit van zijn buren te respecteren. Ambtenaren zeiden dat de Russische delegatie niet beloofde de troepen terug te trekken en het verzoek ook niet afwees.

De NAVO herbevestigde haar weigering om in te gaan op de Russische eis om verdere expansie met haar bondgenoten te stoppen en om alle NAVO-troepen van de Russische grenzen terug te trekken. Wendy R., staatssecretaris, leidde de Amerikaanse delegatie naar de besprekingen. Sherman noemde sommige eisen van Rusland ‘gewoon niet begonnen’.

“Dit is geen gemakkelijke discussie, maar daarom is deze bijeenkomst zo belangrijk”, zei hij. Stoltenberg zei dat de NAVO-bondgenoten en Rusland “een zeer serieuze en directe gedachtewisseling hebben over de omstandigheden en implicaties van Oekraïne en zijn omgeving. Voor de Europese veiligheid.”

De bijeenkomst op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel was de tweede stop van de diplomatieke roadshow die gericht was op het Kremlin. Gesprekken in Genève op maandag Tussen Russische en Amerikaanse functionarissen. Russische president Vladimir V Terwijl Poetin het Westen onder druk probeert te zetten om de NAVO-aanwezigheid in Oost-Europa terug te trekken, is het aan topdiplomatie om Oekraïne binnen te vallen of te intensiveren.

READ  Rooney Mara speelt Audrey Hepburn in de film geregisseerd door Luca Quadagnino

De Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten Nu Poetin wordt bedreigd, hopen ze dat hij zal besluiten te onderhandelen. Bestraffing van sancties Nieuwe implementaties, zelfs in NAVO-bondgenoten die grenzen aan Rusland.

Hij zei dat de NAVO-bondgenoten Rusland een reeks bijeenkomsten zouden geven over bredere Europese veiligheidskwesties, waaronder wapenbeheersing en het inzetten van raketten. aldus Stoltenberg. Maar hoewel de Russische delegatie over het algemeen positief was, zei hij dat ze een nieuwe bijeenkomst zouden houden of niet. Zelfs de beste ambassadeurs van Rusland

In een gesprek met verslaggevers in Brussel zei mevrouw Sherman dat NAVO-functionarissen gebieden voor de Russen hebben vastgesteld “waar we kunnen samenwerken en echte vooruitgang kunnen boeken”, waaronder meer transparantie in wapenbeheersing en militaire oefeningen. Maar hij herhaalde het Amerikaanse standpunt dat Rusland zich eerst moet terugtrekken uit het bedreigen van Oekraïne. Door Moskou gesteunde North Stream 2-pijpleidingHet doel van het transport van aardgas van Rusland naar Duitsland hangt af van de Russische expansie.

Sherman zei dat de Verenigde Staten bereid waren meer met de Russen te praten, maar niet zeker was of Moskou dit voorbeeld zou volgen.

“Als Rusland zich terugtrekt, is het duidelijk dat het nooit serieus zal zijn in het nastreven van diplomatie”, zei hij.

Voorzitter van de Russische delegatie – Alexander V, die van 2012 tot 2018 de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de NAVO was. Chroesjtsjov zou later op woensdag uitleg geven aan verslaggevers.

De onderhandelingen zijn formeel een bijeenkomst van de NAVO-Rusland Raad, opgericht in 2002 om wederzijdse veiligheidsproblemen te bespreken, maar zijn fundamenteel traag verlopen sinds de Russische invasie van Oekraïne in april 2014 en de annexatie van de Krim.

READ  Drie mensen zijn veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op Ahmed Arbury

De NAVO heeft 30 leden, dus er waren er 30 tegen één in de menigte. Oekraïne is geen lid van de NAVO De coalitie beloofd in 2008 Dat het een dag zal zijn.

NAVO-functionarissen hebben benadrukt dat ze zich willen concentreren op de grote en continue militaire structuur van Rusland rond Oekraïne, in plaats van op de wens van Rusland om de verdedigingsstructuur van na de Koude Oorlog in Europa te heroverwegen.

Na de besprekingen van maandag, Sergei A., die de Russische kant leidde. Rjapkov, Ontkende dat Rusland enige bedoeling had met een nieuwe militaire invasie Van Oekraïne. Tegelijkertijd zei hij dat als het Westen het niet eens zou zijn met de Russische eisen om de NAVO-voetafdruk in Oost-Europa terug te trekken en elk toekomstig lid van Oekraïne af te wijzen, het onuitsprekelijke gevolgen zou krijgen die “heel Europa zouden beveiligen”. Rjapkov waarschuwde. Het continent ‘is in gevaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *