Stoffen maskers beschermen niet zo effectief tegen het virus als andere, zegt de CDC

Vrijdagcentra voor ziektebestrijding en -preventie Zijn positie verduidelijkt Van de verschillende soorten maskers wordt erkend dat de stoffen maskers die Amerikanen vaak dragen niet dezelfde bescherming bieden als chirurgische maskers of ademhalingstoestellen.

Hoewel deze onbalans algemeen bekend is bij het grote publiek, is het de eerste keer dat de CDC de discrepantie blijkbaar heeft aangepakt. Op de website van het bureau wordt niet meer gesproken over het tekort aan beademingsapparatuur.

Deze verandering komt omdat infecties van de zeer besmettelijke Omicron-variant blijven toenemen. Sommige deskundigen zeggen dat stoffen maskers niet voldoende zijn om te beschermen tegen variatie, en hebben er bij de CDC op aangedrongen om ademhalingstoestellen aan te bevelen voor gewone burgers.

Zo ver ging het bureau niet. De bijgewerkte taal zegt nu: “In bepaalde situaties en wanneer bepaalde mensen meer bescherming nodig hebben of willen, kan een beademingsapparaat worden overwogen.”

In een eerdere versie van de aanbevelingen stond dat individuen ervoor konden kiezen om een ​​N95-ademhalingsapparaat voor eenmalig gebruik te gebruiken in plaats van een masker “wanneer de benodigdheden beschikbaar zijn”.

N95-ademhalingstoestellen waren bij correct gebruik ontoereikend bij het begin van infecties omdat ze 95 procent van alle deeltjes in de lucht konden filteren. Destijds verklaarden zowel de CDC als de Wereldgezondheidsorganisatie herhaaldelijk dat gewone burgers geen maskers hoefden te dragen, tenzij ze ziek waren en moesten hoesten.

De CDC zei ook dat gewone chirurgische maskers een “aanvaardbaar alternatief” zijn voor artsen en verpleegkundigen bij interactie met een patiënt die besmet is met het coronavirus – wat het medisch personeel boos maakte.

READ  De CEO van Pfizer weet niet zeker of een vierde dosis van het Covit-19-vaccin nodig is

Critici zeggen dat de aanbevelingen niet gebaseerd zijn op de beste bescherming van Amerikanen, maar eerder zijn veroorzaakt door een tekort aan N95-ademhalingstoestellen.

Toen de CDC eindelijk maskers aanbeveelde voor gewone Amerikanen, legde het de nadruk op stoffen maskers. Het duurde nog een paar maanden voordat de CDC en de WHO erkenden dat kleine druppeltjes, aerosolen genaamd, het coronavirus konden dragen, dat urenlang binnenshuis zou blijven.

Volgens CDC’s nieuwe interpretatie van maskers bieden los geweven stoffen producten minimale bescherming en gelaagde fijn geweven producten de meeste. Goed passende chirurgische wegwerpmaskers en KN95’s – een ander type ademhalingsmasker – zijn veiliger dan alle stoffen maskers, en goed passende ademhalingstoestellen, waaronder N95’s, bieden het hoogste niveau van bescherming.

Het bureau drong er bij Amerikanen op aan “het beschermende masker te dragen dat je kunt, het past goed en je zult het blijven dragen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *