Tesla roept om veiligheidsredenen bijna half miljoen elektrische auto’s terug

San Francisco, 30 december (Reuters) – Tesla Inc. (TSLA.O) De U.S. Road Safety Controller zei donderdag dat het meer dan 475.000 van zijn Model 3 en Model S elektrische auto’s terugroept om problemen met de achteruitkijkcamera en kofferbak aan te pakken die het risico op ongevallen vergroten.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bespreekt een ander cameraprobleem met de voertuigfabrikant tijdens het inspecteren van het rijassistentiesysteem van het bedrijf.

Modeljaren beïnvloed door het terugroepbereik van 2014 tot 2021, en het totale aantal teruggeroepen voertuigen is gelijk aan een half miljoen voertuigen geleverd door Tesla vorig jaar.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

De Federal Regulator zei dat de Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen 356.309 Model 3-voertuigen van 2017-2020 terugroept vanwege problemen met de achteruitkijkcamera en 119.009 Model S-voertuigen vanwege problemen met de motorkap.

Tesla was niet bereikbaar voor commentaar.

Voor Model 3-sedans zei NHTSA: “het openen en sluiten van het kofferdeksel kan de kabelboom van de achteruitkijkcamera beschadigen, waardoor de achteruitkijkcamera het beeld niet weergeeft.”

Tesla heeft 2.301 garantieclaims en 601 veldrapporten geïdentificeerd over de kwestie van Amerikaanse voertuigen.

Voor Model S-voertuigen, zei Tesla, kan de vergrendeling “de kofferbak zonder waarschuwing openen en het zicht van de bestuurder belemmeren, wat het risico op een ongeval zou vergroten.”

Tesla Model 3-voertuigen gemaakt in China worden gezien tijdens een leveringsevenement op 7 januari 2020 in een fabriek in Shanghai, China. REUTERS / Aly Song

Tesla zei dat het niet op de hoogte was van de ongevallen, verwondingen of sterfgevallen in verband met de problemen die werden genoemd in de terugroepactie van de Model 3- en Model S-auto’s, aldus de NHTSA.

READ  Na opmerkingen van Biden pleit Oekraïense leider voor 'geen kleine invallen'

Aandelen van Tesla daalden ’s ochtends maar liefst 3%, maar stegen weer en werden uiteindelijk verhandeld rond de 1.088,76 dollar. ’s Werelds meest waardevolle autofabrikant zal naar verwachting zaterdag de leveringen van voertuigen in het eerste kwartaal opnemen.

Cameraprobleem

Deze maand zei de NHTSA dat het met Tesla praatte over problemen met zijzichtcamera’s in sommige voertuigen. L1N2SU2EA

CNBC heeft aangekondigd dat Tesla defecte repeatercamera’s op de voorspatborden van sommige in de VS gemaakte voertuigen zal vervangen zonder onderdelen terug te roepen.

NHTSA onderzoekt het besluit van de autofabrikant om 580.000 Tesla-voertuigen toe te staan ​​om games op autoschermen te spelen terwijl ze in bedrijf zijn. Lees verder

Volgens de NHTSA heeft Tesla ermee ingestemd om dergelijke spelfuncties te elimineren bij het verplaatsen van zijn auto’s. Lees verder

Onder druk van de NHTSA stemde Tesla ermee in om in februari 135.000 voertuigen met touchscreen-displays terug te roepen, wat zou kunnen leiden tot storingen en een verhoogd risico op ongevallen. Lees verder

In augustus, na een reeks ongevallen met Tesla-modellen en hulpvoertuigen, opende de NHTSA een systematische veiligheidsinspectie van de automatische piloot van het rijassistentiesysteem van Tesla Inc. Lees verder

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Verslag van Hyunju Jin in San Francisco en Akash Sriram in Bangalore; Aanvullend rapport door David Shepherdson in Washington; Bewerking door David Clark, Anil de Silva, Alistair Bell en David Gregorio

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *