Vooraanstaande werknemers beschrijven de symptomen die ze zagen tijdens de recente regeringsgolf

Tegenover artsen in het hele land De recente opkomst van Govt-19 Cases, gedreven door De meest besmettelijke omigron-variant, Krijg direct bericht op basis van wat ze zien in hun eerste hulp: Vaccins en boosters hebben een positief effect.

“De algemene tendens die ik zie, is dat als je gemotiveerd bent en je laf wordt, je in een zeer slechte situatie wordt geduwd. Symptomen van ernstige verkoudheid. Je zult niet meer hoesten en kortademig zijn zoals voorheen, “zei Dr. Matthew Boy, een spoedarts op Mount Sinai Queens in New York City.

“Als je begint met een erg zwak immuunsysteem, zijn er uitzonderingen, zoals dat je immuunsysteem misschien niet zo sterk is als met een booster. Maar bij de gemiddelde persoon zal een booster zeker een verschil maken, zie ik,” zei hij. .

Dr. Joseph Warren, hoofd van de afdeling Critical Care Services en Govt-19 van het United Memorial Medical Center in Houston, zei dat ongeveer 100 van de ongeveer 50 patiënten die de afgelopen vier weken in de Govt-afdeling van het ziekenhuis waren opgenomen, niet waren gevaccineerd.

Patiënten die moeten worden opgenomen, hebben meestal “kortademigheid, hoge koorts, uitdroging als een gek”, zei hij. Degenen die niet zijn ingeënt, hebben ook “meer ziekte. Ik bedoel, meer ziekte betekent meer longontsteking, niet alleen een beetje longontsteking, je hebt veel longontsteking.

“Mensen die niet zijn gevaccineerd, hebben meer kans op longziekte dan degenen die niet zijn gevaccineerd,” zei hij.

Ondertussen zei hij dat degenen die de booster-injectie kregen binnen een paar dagen “bijna weer normaal waren”. Degenen die de booster niet kregen, waren “een week, anderhalve week of zo ziek”, voegde hij eraan toe.

READ  18 mensen, een dodelijke brand: voor sommigen zijn overvolle huizen geen optie

Patiënten met boostershots kunnen nog steeds symptomen hebben zoals keelpijn, overmatige vermoeidheid en spierpijn, zei Dr. Craig Spencer, global health director voor spoedeisende geneeskunde aan het New York-Presbyterian / Columbia University Medical Center. Degenen die waren ingeënt maar geen booster kregen “zagen er slecht uit, ze zagen er erg slecht uit. Maar nogmaals, ze hoeven niet in het ziekenhuis te worden opgenomen’, zei hij.

“Ik zie geen mensen die twee doses en een booster krijgen en kortademig zijn”, zei hij. “Het gebeurt niet.”

Hij zei dat degenen zonder booster meer symptomen hadden zoals hoesten, meer koorts en meer vermoeidheid dan degenen die waren gevaccineerd.

Ondertussen zei Spencer bijna elke… Eén patiënt bij wie hij was opgenomen, was niet gevaccineerd.

“We weten dat er veel interpretaties van deze ziekte zijn, en het is niet veranderd. Wat is er veranderd, is dat we weten dat degenen die zijn gevaccineerd aanzienlijk minder kans hebben om mij in het ziekenhuis te zien en opgenomen te worden. Dat is zeker.” hij zei.

De nieuwe Omigron-variant blijft zich snel verspreiden in de Verenigde Staten, goed voor 58 procent van alle nieuwe overheidszaken in de week die eindigde op 25 december. Informatie Van Centers for Disease Control and Prevention.

Vroeg bewijs suggereert: Voor de meeste mensen, hebben in ieder geval degenen die op de hoogte zijn van hun overheidsvaccins minder kans op het ontwikkelen van een ernstige ziekte van Omigran.

Een korte recensie van de CDC die dinsdag is uitgebracht Aanbevolen voor patiënten met covid-ziekte en latere recidieven Met Omigran kunt u minder symptomen ervaren dan tijdens de eerste strijd met het virus.

READ  Na opmerkingen van Biden pleit Oekraïense leider voor 'geen kleine invallen'

En vorige week, Rapporten Buiten het Verenigd Koninkrijk vonden ze dat slachtoffers van Omigran in november en december twee derde minder kans hadden om in het ziekenhuis te worden opgenomen in vergelijking met de deltavariant.

Hoewel het erop lijkt dat Omigran minder vaak ernstige ziekten veroorzaakt dan Delta, benadrukken artsen nog steeds het belang van vaccinatie.

“We weten dat, vooral voor mensen tussen de 50 en 55 jaar en iedereen met medische basisaandoeningen, je waarschijnlijk in het ziekenhuis wordt opgenomen met ernstige struma,” zei Spencer.

Voor jongere mensen of mensen zonder medische basisvoorwaarden, zei hij: “Als jonge mensen infecties kunnen voorkomen, kunnen ze infecties voorkomen bij ouderen, hun grootouders, hun ouders of de mensen die ze zien en waarmee ze omgaan. vakantie.”

“Daarom, vanuit het oogpunt van infectiepreventie en -bestrijding, denk ik dat het heel belangrijk is om een ​​boosterdosis voor jonge mensen te krijgen, naast de voordelen in termen van acute ziekte,” zei hij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *