Voormalig Cowboys-speler, NFL-hoofdcoach Dan Reeves is op 77-jarige leeftijd overleden

In 23 seizoenen als hoofdtrainer sloot Reeves zijn loopbaan af met een record van 190-165-2 in de reguliere competitie. Hij leidde zijn team naar negen ligplaatsen na het seizoen en was 11-9 in de play-offs.

Reeves, geboren in Georgia, stierf drie weken na zijn 78ste verjaardag.

Hij speelde collegebal als quarterback in South Carolina, maar bleef ongeslagen voordat hij in 1965 bij het team van Tom Cowboys kwam. Dallas was dat seizoen 7-7, maar won elk seizoen van Reeves’ carrière. Hij eindigde zijn dagen op het veld met 1.990 yards snel en 25 touchdowns in acht seizoenen – zijn beste prestatie kwam in 1966 toen Hoffack een team-high bereikte van 757 yards en acht touchdowns. Met een veelzijdige rug- en knieblessure ontvingen de Reeves 1.693 yards en 129 recepties voor 17 touchdowns.

Reeves, die zijn coachingcarrière begon als een backfield-coach in Dallas in 1975, was de aanvallende coördinator van de Cowboys van 1977-1980, voordat hij in 1981 op 37-jarige leeftijd de hoofdcoach van de Broncos werd. Onder de paraplu van Reeves werden de Broncos in de jaren tachtig het centrum van de AFC-macht. In zijn twaalf seizoenen bij de club heeft Reeves Denver aangevoerd tot zes playoff-optredens, vijf divisietitels en drie Super Bowl-runner-up resultaten.

In 1993 nam Reeves het over als hoofdcoach van de Giants en maakte 11-5 seizoenen in de eerste van vier campagnes met Big Blue.

“Dan Reeves laat een blijvende erfenis achter in onze sport als speler en coach. Zijn staat van dienst van tientallen jaren in Dallas, Denver, New York en Atlanta spreekt voor zich, wat wijst op een lange en succesvolle carrière en carrière in het voetbal”, zei Falcons-eigenaar Arthur Blanc. in een verklaring. “Namens de Atlanta Falcons betuig ik onze condoleances aan de familie en vrienden van Dan bij zijn overlijden.”

Reeves, een lid van de Broncos Ring of Fame, leerde een speler te zijn onder Laundry en later een coach bij de Cowboys. Later hielp hij bij het creëren van een van de meest succesvolle hoofdstukken in de geschiedenis van de Broncos. Hij won alle rechten om te spelen en te trainen met talloze Hall of Famers en liet uiteindelijk een erfenis van bijna vier decennia achter in de NFL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *