Winterstormwaarschuwing voor DC-gebied; Sommigen zullen maandag meer dan 10 centimeter sneeuw zien

De Nationale Weerdienst heeft maandag van 01.00 uur tot 13.00 uur de Winter Storm Monitor vrijgegeven. Punten ten zuiden van DC en Interstate 66 en US Route 50. Van zondag laat tot maandagmiddag valt er zware sneeuwval, met een kans van in totaal 3 tot 6 centimeter. .

Toen liefhebbers van winterweer de eerste sneeuwval van het nieuwe jaar zagen, begon het in sommige delen van de DC-regio te sneeuwen.


Een blik op de sneeuwstorm van maandag:

  • Voorspellers voorspellen maandagmiddag vier tot zes centimeter sneeuw.
  • In het hele gebied geldt tot maandag 16.00 uur een winterwaarschuwing.
  • De nauwe helling van de sneeuwaccumulatie naar het noorden van het district zal leiden tot grote verschillen in de accumulatie van kleine gifstoffen in het pad van het stormsysteem.
  • Het systeem zal naar verwachting leiden tot gevaarlijke rijomstandigheden op maandagochtendritten.

Het lagedruksysteem dat zich boven de zuidelijke Appalachia vormt, begint zondagavond en zal ijs van de Blue Ridge naar de kust van Chesapeake Bay brengen. Winterstormwaarschuwingen en sneeuwval werden tot ver in het zuiden als Alabama geactiveerd, hoewel last-minute wijzigingen in de voorspellingen in eigen land tot min of meer hetzelfde bedrag zouden kunnen leiden.

In het DC-gebied hebben maandagochtend al enkele mensen sneeuwval gemeld in sommige delen van Fairfax County, met minder dan een uur voordat de winterstormwaarschuwingen van kracht worden.

Zondagnacht hebben meteorologen van Storm Team4 de voorspelling voor sneeuwval verhoogd, hoewel nauwkeurige sneeuwvalniveaus pas maandagmiddag worden onthuld.

Connor Bleak, van de National Weather Service, zei dat de stormen maandagochtend problemen kunnen veroorzaken met reizen voor reizigers in het district, Noord-Virginia en Zuid-Maryland.

“Op het hoogtepunt van de storm zullen we potentiële ladingen in het bereik van 1/2 inch tot een inch per uur verwerken. [kinds] Met snelheden zal het zeker wat problemen op de wegen veroorzaken’, zegt Connor Belak, een meteoroloog bij de National Weather Service. “Vooral hoge oppervlakken zoals bruggen.”

READ  De CEO van Pfizer weet niet zeker of een vierde dosis van het Covit-19-vaccin nodig is

Huidige weerswaarschuwingen

De National Weather Service heeft van zondag 11.00 uur tot 13.00 uur winterwaarschuwingen afgegeven voor delen van Noord-Virginia.

Voorspellers verwachten zware sneeuwval van zondagnacht tot maandagmiddag, met de mogelijkheid van in totaal drie tot zeven centimeter in DC en de buitenwijken. Er wordt zware sneeuwval verwacht van 05.00 uur tot 22.00 uur.

Storm Team4-meteoroloog Matt Ritter vertelde de WTOP dat slechte rijomstandigheden zich kunnen uitstrekken tot de reis van dinsdagochtend als het maandagnacht sneeuwt.

“We moeten ons zorgen maken over harde bevriezing die op de grond terechtkomt, die zal compact, nat en modderig zijn”, zei Ritter.

De volgende districten in het zuiden van Maryland en in het midden en het noorden van Virginia kunnen sneeuwophopingen van vijf tot acht inch zien:

  • Karel, St. Mary’s en Calvert in Maryland
  • Stafford, SPOTSILVANIA, King George in Virginia

In de volgende districten en steden wordt drie tot zeven centimeter sneeuw verwacht:

  • gelijkstroom
  • Baltimore-stad, Prins Georges, Anne Arundel, Montgomery en Howard-districten in Maryland
  • Steden in Manassas, Manassas Park, Falls Church en Alexandrië en Fairfax, Provincies van Arlington, Prins William, Loudown, Fokier en Calpepper in Virginia.


Eerdere voorspellingen zijn drastisch veranderd

De voorspelling van maandag vroeg om iets meer golven dan de dag ervoor, maar een dramatische verandering in computermodellen op zondagochtend bracht de directe DC-regio in een uniek gevaar van groot belang.

De boosdoener – voor een snel dieper wordende storm over de Carolinas vanuit de Tennessee Valley – zal net na middernacht vocht van west naar oost naar het DC-gebied brengen. Hoewel de combinatie van regen en motregen kan beginnen, zijn de nachttemperaturen zodanig dat de sneeuw die overdag aanhoudt, voor lange tijd koel moet blijven.

READ  Stake Sarah, slachtoffer van de vijfde schietpartij in Denver-Lakewood

“Terwijl de koude wind zich vanuit het noorden naar de regio blijft verspreiden, zal die regen in sneeuw veranderen, en dan zal de wind blijven afkoelen en van sneeuw in sneeuw veranderen”, zegt Ryan Miller, een meteoroloog bij Storm Group 4. WTOP.

Maar zoals veel winterstormen in de recente geschiedenis, is er een addertje onder het gras: strak glooiende modellen van sneeuwaccumulatie ten noorden van de hoofdstad van het land geven precies aan hoe grote verschillen kleine duwtjes kunnen hebben in het pad van het systeem gedurende de hele zondag. Valt – en waar. De exacte structuur van zware ijskappen is erg moeilijk te voorspellen en kan ook een bepalende factor zijn.

Al deze totalen zijn sterk afhankelijk van hoe lang het duurt voordat de temperatuur vanaf maandagochtend onder het vriespunt zakt. Volgens meteoroloog Brianna Permansolo van orkaangroep 4 zal regen of natte sneeuw niet helpen bij veel sneeuw.

“Het is een soort storm, het is op het strand, en er is een smalle helling tussen waar de regen valt en er is niets”, zei Miller.

De weersvoorspelling kan wat veranderen, maar eventuele resultaten die maandagochtend op de weg komen, zorgen voor kopzorgen. Plan gladde omstandigheden op straten, trappen, trottoirs en opritten.

Antwoorden uit de regio

In afwachting van gevaarlijke omstandigheden bereiden teams zich ’s nachts voor op het zouten en ploegen in geval van sneeuwval. DC-burgemeester Muriel Bowser kondigt een sneeuwnoodgeval aan en stuurt om middernacht een team met meer dan 100 sneeuwval. De stad zal op dat moment ook beginnen met het zouten van de wegen.

In Maryland laden bemanningen steenzout en gaan naar buiten zodra het begint te regenen. Charlie Kishler, manager sociale relaties voor de State Highway Administration van het Maryland Department of Transportation, zei dat ze beginnen met zout en dan gaan ploegen.

READ  5 takeaways from the Packers' dramatic victory over the Browns

Maar hij zei dat ze de wegen niet effectief konden verplaatsen omdat de storm naar verwachting zou gaan regenen.

“Alle goederen worden gewoon van de weg gewassen, dus nu zijn we klaar om te laden en verder te gaan.

Ellen Camillagis, een woordvoerster van het Virginia Department of Transportation, zei dat haar team ’s nachts zou beginnen met mobiliseren.

“Ze krijgen kaartwerk van welk gebied ze gaan ploegen, en het zal worden gevuld met zout of zand, afhankelijk van waar ze naartoe gaan. Dan gaan ze wachten tot de storm losbarst’, zei hij.

Hij zei dat zodra ze vijf centimeter op de grond hadden verzameld, hun ploegen de messen zouden laten vallen en daadwerkelijk de sneeuw zouden gaan duwen.


Voorspelling:

Zondagavond: Bewolkt. Winterwaarschuwing maandag van 13.00 tot 16.00 uur. Na middernacht regent het met sneeuw. 100% kans op regen/sneeuw (voornamelijk na middernacht). Laag van midden jaren ’20 tot midden jaren ’30.

Maandag: De winterwaarschuwing duurt tot 16.00 uur, met af en toe matige sneeuw. Drie tot vijf centimeter in DC Metro en hoge concentraties in het zuiden en oosten. Sneeuwstart / middag, 100% kans. Noordwesten wind van 15 tot 25 mph en harde wind van 25 tot 30 mph in het noordwesten. In ieder geval in het midden van de jaren ’30 en hoogtepunten.

Dinsdag: Zonlicht gaat door. Lichte hitte en wind met een noordwestenwind van 10 tot 20 mph. 40 graden in het midden van de jaren ’30.

Woensdag: Gedeeltelijk bewolkt en warm aanvoelt. De wind zal 10 tot 15 mph zijn met een zuidwestenwind. Maximaal 37 tot 45 graden.


De huidige omstandigheden:

Valerie Bank van VTOP heeft bijgedragen aan dit rapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *